På lönedagen köper man leksaker…

2 kommentarer

På lönedagen köper man leksaker

På lönedagen köper man leksaker till sina små pälsklingar. Av erfarenhet vet man att sådant har en extremt kort livslängd när man har en liten schäfertik i flocken.

Lyckligtvis växer Wilja, och hon blir klokare för var dag som går. Av den anledningen var förhoppningen extra hög inför detta köp.

När jag kom hem dröjde jag inte med att avslöja att husse hade med sig en present. När det väl stod klart för hundarna vad det handlade om började dessa skutta omkring. Efter en stund hade båda stillat sig så pass att jag kunde föreviga tillfället.

Säg den lycka som varar…

… längre än 5 minuter. Ja, leksaker är uppenbart inte en av dessa. Wilja har uppenbart inte förstått syftet med leksaker, men förhoppningen är att insikt kommer med tiden.

Det finns bollar som har en betydligt längre livslängd, och det är bollar som är helt i gummi. Kanske borde man helt och hållet återgå till den varianten för att slippa detta slöseri med leksaker.

På lönedagen köper man leksaker, men hur länge har man råd?

Något mer upplyftande:

Under gårdagen flyttade jag in en trälåda till kontoret för att erbjuda Wilja en plats att sitta och ligga på. Trots att den inte är tillräckligt stor har det visat sig falla Wilja väl i smaken, så att säga. Det är nu där hon sitter eller ligger, och därmed borde man kanske fundera på att bygga en plattform i stället…

Uppenbart var det ett bra drag av husse att erbjuda henne en liten utkiksplats inne på kontoret.

Jag har trappat upp träningen!

Ja, hör och häpna! Februari var ju en bra månad, och inledningsvis hade jag stora planer för mars – men kung Bore satte verkligen käppar i hjulen…

Trots ett något svidande nederlag har jag bestämt för mig för att göra det bästa möjliga av återstoden av denna månad. Målet är att i alla fall få ett bättre resultat än i januari, och där är man nära målet.

Detta har tvingat mig att mer aktivt börja göra något av det tråkigaste jag vet: styrketräna. Till en början kör jag väldigt korta pass, men inte för att jag är lat, utan för att få in rutinen först. Det finns förvisso tid, men det jag behöver mest är motivation, och det är något man många gånger får genom att se resultat.

Med rutiner kommer förhoppningsvis även denna del att ingå i min vardag. Allt detta behövs inför kommande prövningar. Fast med korta träningspass dröjer gärna resultatet, så jag behöver hitta min motivation på annat sätt.

Samtidigt är inte träningen den enda rutin jag behöver. Jag behöver också lära mig att bättre sköta om det viktigaste redskap jag har – nämligen cykeln.

Under dagens cykeltur in till stan så passade jag på att stanna till vid Shell Arvidstorp för att ge den en välbehövlig tvätt. Grus, salt och Gud vet vad samlas på både kedja och drev. Det är naturligtvis inget som skapar fördelar i framtiden.

Efter sista tillsägelsen från cykelreparatören vågar jag inte annat än sköta min cykel bättre. Den är ju trots allt det bästa transportmedlet som finns här hemma.

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 03 27 || 17:11

2 svar to 'På lönedagen köper man leksaker…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Dina hundar tycker om billar Du får köpa dom bollarna som är av gummi!
  Ha en bra kväll!
  Kram!

  skåningen

  2023 03 27 || 20:48

 2. Liknande leksaker blir kortvariga nöjen :p
  Träning av olika slag, jag gillar styrketräning det går liksom på autopilot för mej.

  Marianne

  2023 03 28 || 13:37

Lämna en kommentar: