Låt inte solen lura dig…

Inga kommentarer

Låt inte solen lura dig

Låt inte solen lura dig – det är väldigt kallt, men samtidigt väldigt vackert. Idag vaknade man upp ovanligt tidigt, men vad gör det när man möts av en sån här vy.

Varje steg man tog knastrade magiskt, och snön gnistrade så där ljuvligt i morgonsolen.

Dagar som dessa kan man omöjligt bli bortskämd med. Detta är ‘vinter’ i ordets sanna bemärkelse!

Man har dock varit förhållandevis inaktiv idag, men lite nytta har man fått gjort. Bland annat har vovvarna blivit borstade, vilket Turbo alltid tycker om.

Vilket framgår av bilden nedan.

Det har också kastats en del snöbollar till Wiljas stora glädje, och utöver det så har jag tydligt kunnat höra hur vovvarna röjt runt tillsammans. Något som alltid är lika härligt att höra.

Dessutom har man fyllt på med ved inomhus. Enligt prognosen ska det bli väldigt kallt i kväll och i natt, och man vill inte att veden ska ta slut i natt. Låt inte solen lura dig, det är fortfarande vinter!

Det bor en liten vintercyklist inom mig ändå!

Igår var jag helt på det klara med att det inte skulle bli någon cykeltur in till stan, men under eftermiddagen tog jag mig ändå i kragen och trampade in mot stan.

Väglaget var förvånansvärt bra, mest tack vare tövädret. Idag är tanken att man ska cykla till jobbet trots kylan, och jag hoppas verkligen att det blir av.

Man har annars en liten tendens att ändra sig i sista stund.
Speciellt när temperaturen sjunker till under -10°…

Bilen framstår då alltid som ett väldigt bra alternativ.

Jag ska dock pälsa på mig så gott det går. Det handlar trots allt bara om ca 40 minuter dit, och knappt 60 minuter hem.

Hur kommer det sig att latmasken alltid blir extra högljudd inför just dessa stunder? Borde jag dessutom inte lärt mig att motstå den frestelse som den lockar med?

Man kan i alla fall tycka det…

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 02 04 || 17:41

Lämna en kommentar: