Bångstyrig fröken var duktig…

3 kommentarer

Bångstyrig fröken var duktig

En liten bångstyrig fröken var duktig idag. Det var dags att utföra den minst uppskattade sysslan här hemma på Hundgården.

Nämligen kloklippning.

Första gången jag klippte hennes klor som valp så råkade jag snudda vid pulpan. Sen dess har hon inte tillåtit mig att göra det.

Idag var dock dagen då hon, efter viss övertalning, tillät husse utföra det jobbet.

Det har alltid gått bra med kloklippning på mina andra hundar, men troligtvis orsakade jag ett oväntat obehag för länge sedan. Därför har man tidigare behövt åka in till Arken Zoo i Falkenberg för att få hjälp med det.

Det har fram tills nu varit ett bättre alternativ än att behöva bråka för mycket med henne, och förstärka hennes känsla av obehag.

Föga anar lilla fröken just nu att samma syssla kommer att utföras inom kort igen. Det är inte så viktigt att klippa mycket, så länge hon känner att jag klipper. Och att det inte gör ont.

Ja, en liten bångstyrig fröken var duktig idag, och det är man naturligtvis glad över. Nu ser man fram emot en betydligt enklare vardag rörande denna bit.

Som extra belöning kommer Wilja att bjudas på en långpromenad i kväll.
Samtidigt kan vi passa på att träna lite.

En vintercyklist längs vägarna:

Igår lyckades man tvinga sig själv att ta cykeln till jobbet, trots att det var ca -8° när man rullade ut från Hundgården. Jag hade dock gjort mitt yttersta för att behålla värmen. Underställ, mössa, halsvärmare och tjocka tumvantar var några av tillbehören.

Jag velade lite mellan luvtröja eller min reflexjacka, men valde till slut luvtröjan. Det blir lite kallare i början, men samtidigt har man fått upp värmen efter ett par kilometer.

Naturligtvis är man nöjd över att ha besegrat latmasken denna gång, men samtidigt är man också väl medveten om att den kampen alltid kommer att fortsätta.

Hittills i år har jag bara fått ihop drygt 65,7 mil med cykeln, men det är kanske inte så tokigt när bilen endast rullat 68,8 mil. Nästa cykeltur till stan kommer att ge cykeln ledningen i denna ständiga tävling.

Det är självklart något att se fram emot!

Nu är det i alla fall söndag eftermiddag, och det har kommit lite mer snö idag. Något behov att ploga eller skotta föreligger inte, utan man kan i stället bara njuta av det vinterlandskap som finns utanför min ytterdörr.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig söndag!

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 02 05 || 15:25

3 svar to 'Bångstyrig fröken var duktig…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Det kan vara svårt att klippa klorna speciellt om klorna är svarta!
  Man slipar man på sin personlighet så länge man lever!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2023 02 06 || 10:08

 2. Jag hade aldrig vågat cykla när det var snö eller halt 😛

  Sarah

  2023 02 06 || 11:46

 3. åhw, vad bra att ni lyckades! 🙂

  Pauline

  2023 02 07 || 09:13

Lämna en kommentar: