Om kylan biter…

4 kommentarer

Om kylan biter

Om kylan biter sig fast i kinderna, får man trampa snabbt! Gårdagens cykelturer till och från jobbet var minst sagt svalkande, men idag är det om möjligt ännu kallare.

Återigen befinner man sig mitt i samma dilemma:

Ska man cykla eller ta bilen?

Under eftermiddagen tog jag bilen in till stan för att handla, och därför vore det bäst att den stod parkerad.

Den här årstiden innebär ju att beslutet att cykla tar emot extra mycket. Kylan och mörkret är inte alltid ett uppskattat inslag, och man måste hela tiden söka efter motivation.

Det frustrerande i detta är ju att man så väl vet om alla fördelar man får som cyklist. Ändå är det tydligen extremt svårt att komma fram till det bästa beslutet.

Antagligen beror detta på att man ändå är något bekväm av sig…
Speciellt om kylan biter en i kinderna.

Om kylan biter

Den gamla goda tiden

Inte helt osökt tänker man tillbaka på den gamla goda tiden i Malmö (1996-2002). Då hade man inget körkort, utan förlitade sig helt och hållet på sin cykel. Det fanns helt enkelt inget alternativ, varken på fritid eller i jobbet.

Man jobbade bland annat som lokalvårdare och fick cykla mellan kunderna i hela Malmö.

Visst finns det många förmåner med att ha både bil och körkort, men under den tiden var cykeln den enda förmånen man hade. Tänk om man haft RunKeeper redan på den tiden…

Samtidigt vill jag inte få det att låta som ett utdraget lidande att cykla. Är det något jag gillar så är det att susa fram på vägarna samtidigt som man får en bättre kondition och hälsa, spar pengar och gynnar miljön.

Det handlar helt enkelt om att bygga upp helt nya vanor efter många års lathet. Samtidigt behöver jag bli bättre på att förbereda mig själv för just väder och vind.

Talesättet “det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” må vara uttjatat, men det ligger ändå mycket i dessa enkla ord. Jag behöver onekligen se över min garderob för att enklare kunna cykla i vinter.

Det finns ju trots allt många tappra själar som trampar året runt i ur och skur. Många av dessa har dessutom långa avstånd att färdas varje dag.

Jag får låta dessa förebilder motivera mig på bästa sätt.

Det blev inget omklädningsskåp

Som tidigare berättat kunde jag eventuellt få ett omklädningsskåp på hotellet, men då ny personal kommit till blev det inte så. Jag har full förståelse för att hotellets personal i första hand får tillgång till ett skåp.

Det är dock inget som påverkar dilemmat med mitt val av transportmedel. En ryggsäck behövs lika fullt oavsett om jag har ett skåp eller inte.

Nåväl, jag får väl kanske ge mig för idag med tjatet kring cyklandet!

I kväll drar man i alla fall till jobbet igen, och sen är man ledig ända fram tills på torsdag! November gav inte så många pass, så jag ser fram emot att få jobba lite mer på hotellet denna månaden i stället!

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig lördagskväll!

Skrivet av Henrik Olsson

2022 12 03 || 17:12

4 svar to 'Om kylan biter…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Här har det varit kallt idag.Bara 1+
  Svar..Det är viktigt att ha bra balans i livet!
  Kram!

  skåningen

  2022 12 03 || 18:07

 2. Den mörka årstiden tar det mesta emot mer, jag tycker du är grym som cyklar så pass ofta trots att du jobbar så sena kvällar.
  Kan du inte ha bara ombyteskläder i omklädningsrummet utan att låsa in de?
  Önskar er på hundgården en fin andra advent!

  Marianne

  2022 12 04 || 13:54

 3. Ha en bra kväll!
  Kram!

  skåningen

  2022 12 04 || 18:10

 4. jag har körkort men åker buss 🙂

  Pauline

  2022 12 04 || 20:02

Lämna en kommentar: