Däckbyte på cykeln!

3 kommentarer

Däckbyte på cykeln

Däckbyte på cykeln var en av dagens uppgifter.

För en tid sedan lämnade man ju in bakdäcket för att få bytt några av ekrarna. Idag var det dags att låta “reservdäcket” få vila…

Samtidigt så smorde man upp allt tänkbart inför kvällens cykeltur till jobbet. Ju mindre rassel och gnissel man hör – desto trevligare blir det!

Speciellt med tanke på att man inte har några hörlurar längre! Dessa tog dess värre ganska mycket stryk under förra årets praktvurpa, och lurarna som sen ersatte dessa höll inte alls länge.

Sen dess har man inte införskaffat några nya, utan får i stället njuta av suset från vinden, kvittret från fåglarna, och brummandet från bilar.

Det är i sig kanske inte direkt fel att höra trafiken omkring sig!

Långtidsparkering:

Idag är man lite extra stolt över sig själv! Bilen har stått parkerad i 14 dagar! Under samma tid har cykeln använts flitigt, vilket är positivt. På tisdag morgon bryts dock den trenden när man åker för att hämta Wilja… Och även efteråt.

Träningen har gett resultat

Miljöträningen kan man inte direkt sköta här hemma i ödemarken.

Naturligtvis hoppas jag på att kunna ersätta en del av resorna med exempelvis några bussturer, men också med cykel. Idag har jag dessvärre inte längre någon cykelkärra som skulle fungera för hund, men jag tittar på en eventuell lösning.

Det är i stunder som denna man verkligen saknar sin gamla rejäla cykelkärra!

Den är tyvärr inte längre kvar i min ägo, men den var stabil och rymlig för en äventyrssugen vovve. En av anledningarna till att den fick återgå till kretsloppet var att den var väldigt tung. 40 kg utan någon last…

Idag önskar jag att man haft kvar den. Vem vet: någon gång i framtiden kanske man låter fixa en liknande kärra för långa turer…

« « « henrikolsson.eu – föreläsningar finns på facebook » » »

« « « Vad är downshifting för något? » » »

Skrivet av Henrik Olsson

2022 05 13 || 17:33

3 svar to 'Däckbyte på cykeln!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Du är flitig på att cykla. Kram!

  skåningen

  2022 05 14 || 16:46

 2. Tvätta och smörja cykeln borde man kanske göra inför sommaren :p

  Marianne

  2022 05 15 || 12:06

 3. Jag har bytt innerslang till framdäcket samt satt på en ny sadel. Cykeln blev som ny.

  Annika

  2022 05 16 || 13:57

Lämna en kommentar: