Året 2021 är snart till ända…

7 kommentarer

Ännu ett år är snart till ända, och återigen förvånas man över hur snabbt tiden faktiskt går, och hur mycket som kan hända under bara ett enda år.

Nedan följer några axplock från året som  nu ligger bakom oss:

Januari:

Året inleddes väl inte på något speciellt bra eller dåligt sätt, men just den här månaden började jag återigen läsa teologi på Hyllieparks Folkhögskola. Förra gången jag läste var åren 95/96 under min tid på bibelskola, men jag kände att det var hög tid att både förnya sina kunskaper kring allt vad Bibeln har att erbjuda.

Bara några dagar efter att skolan börjat blev dessvärre min älskade Fjant hastigt sjuk, och jag fick ta det tunga beslutet att låta honom somna in.

För första gången sen jag blev hundägare saknades en schäfer i hemmet, men lyckligtvis fanns i alla fall nallebjörnen Turbo på plats och skänkte tröst medan nya rutiner infördes.

Februari:

Denna månad var nog ganska innehållslös på många sätt, och hade det inte varit för mina studier så undrar jag om man inte börjat klättra på väggarna av tristess.

Mars:

I slutet av mars kom en liten schäferflicka vid namn Wizzie på besök, och tanken var att hon och Turbo skulle bli bästisar, men tyvärr var Turbo inte det minsta intresserad av henne.

Så hon fick åka hem igen efter ett par dagar.

Även om en vänskap garanterat växt fram med tiden så valde jag att lyssna på hur Turbo uppfattade det hela, och jag är övertygad om att det var rätt väg att gå.

April:

Vid det här laget hade man lämnat tankarna på en ny hund, tills att en granne hörde av sig om att någon önskar omplacera en 4 månader gammal schäferhane vid namn Rex.

Jag valde då att låta Rex komma hit några dagar i tron att Turbo skulle uppskatta möjligheten att forma en valp, men det skulle visa sig senare att valpen snarare formade Turbo.

Ni som haft valp vet mycket väl hur vassa tänderna är, och hur energiska de små kan vara – så Turbo tog sin tillflykt till övervåningen för att få vara i fred.

Icke desto mindre beslutade vi att låta Rex stanna här, och med tiden slappnade Turbo av och dessa två började busa runt här hemma på tomten.

I april började man också bygga ett nytt förråd för ved och verktyg mm, och detta hann bli “klart” några dagar innan jag fick hem en leverans med ny ved.

Maj:

I samband med månadsskiftet april/maj fick jag ett tillfälligt jobb på ett lager i Falkenberg, och uppskattade möjligheten att åtminstone ha en anledning att komma hemifrån ett par dagar i veckan.

Vid det här tillfället började också träningen ta fart ordentligt, och jag njöt av möjligheten att kunna gå mer och längre, cykla och styrketräna som jag brukat göra innan.

Rex fortsatte inte helt oväntat att växa och hans sylvassa tänder byttes sakta men säkert ut mot något som inte alls gjorde lika ont när han delade ut tjuvnyp. Något både jag och Turbo uppskattade.

Juni:

Efter att länge och väl lovat bygga en balkong åt Godistanten gjorde man den här månaden äntligen slag i saken, och när man väl kom igång med arbetet gick det betydligt snabbare än jag kunnat ana.

Vilket fick en och undra varför man inte gjort det tidigare…

I samband med att balkongen byggdes fick hundarna även ett nytt tak över sin ingång, och i detta byggde jag även in Turbos “dyna” som jag gjort av gamla spännband.

En perfekt plats att ligga på under varma sommardagar…

Under juni månad var det också dags att ännu en gång hoppa i uniformen och jobba som ordningsvakt igen – efter 8 månader utan ett enda arbetspass. Något som verkligen kändes glädjande.

Juli:

Det var under den här månaden som jag började jobba som ordningsvakt på Falkenbergs Strandbad, och där har man varit varje fredag och lördag sen dess, plus ytterligare några dagar då och då.

Dessutom hade man återigen slagit upp portarna till Glada Bäverns Hundpensionat, eller rättare sagt: ställt dessa på glänt – och en dag kom dessa två sötnosar på besök:

Det är ingen större rusch på de 2-3 platser jag har här hemma, men jag har å andra sidan inte heller gjort någon direkt reklam för verksamheten. Och lär nog inte heller göra det i nuläget.

Augusti:

Den här månaden var nog en ganska typisk sommarmånad med värme, träning och vovvemys – men det var också månaden då jag äntligen fick hem min cykelkärra!

I ärlighetens namn får man nog ändå säga att den inte varit direkt flitigt använd, men samtidigt har den använts lite då och då.

Utöver det inköpet skaffades även två stycken IBC-tankar för att kunna samla upp en större mängd regnvatten att använda till odling mm, och efter att ha kopplat ihop dessa med två av takens stuprännor så insåg man hur snabbt man får ihop 2 m³ vatten när det regnar lite.

September:

Trots att man är en van cyklist så kan allt hända, och detta var månaden då olyckan var framme och man gjorde en rejäl praktvurpa på grusvägen här hemma.

Armen fick ett rejält sår, så man fick åka in akut för att sy ihop allt.

Man hade hoppats på att allt skulle läka snabbt och fint, men på grund av en infektion så tog allt mycket längre tid, och all träning uteblev under en alldeles för lång tid.

Som vi alla vet kommer en olycka sällan ensam, och en vecka senare fick jag ta det oerhört tuffa beslutet att låta lilla Rex somna in.

Jag har nog aldrig brottats så mycket med ett sådant beslut, men i slutändan är jag övertygad om att det var rätt beslut – men han är inte mindre saknad för det.

Oktober:

En morgon när man kom ut i hundgården visade det sig att man fått ett ovanligt fint besök av en kattuggla.

Detta var första gången man fått se en uggla på så nära håll, och jag tror att vi alla kan instämma i att den är oerhört vacker!

November:

Det kan inte undgått någon att man bygger en hel del här hemma, och efter lång väntan kunde Turbo få se sitt gamla gryt förnyas till det bättre:

Jag minns inte hur många år sen det var sen man byggde den första plattformen, men den hade verkligen gjort sitt – och ersattes av en stabilare plattform och ett mer rymligt gryt att söka skydd i.

Allt gjordes av återvunnet material, och jag tror även att varje skruv var begagnad!

December:

Efter att man drömt och längtat länge och väl var det äntligen dags att köpa en ny ATV, och den gamla såldes vidare.

Vinterns första snö fick dock plogas med den gamla, men det dröjde inte allt för länge innan man bytte maskin och den nya fick bekänna färg här hemma på Hundgården.

När vi ändå är inne på temat “fordon”:

Under 2021 bestämde jag mig för att minska användandet av bilen så mycket det gick, och resultatet blev ändå bättre än vad jag hoppats på – men det finns ändå utrymme för förbättring.

Totalt har bilen rullat 8305 km, och målet för nästa år borde vara betydligt lägre – låt oss säga 5000 km!

Det finns ju väldigt många fördelar med att minska användandet av bilen, både vad gäller hälsa, ekonomi och miljö – och under 2021 har cykeln ersatt bilen under 2178,9 km.

Det är kanske inte direkt dåligt, men samtidigt finns här onekligen utrymme för förbättring!

Sammanfattning:

Ja, det blev ett långt inlägg, och en kort sammanfattning av 2021 – ett år som både inneburit glädje och sorg, arbete och vila, och i slutändan kan man nog bara säga att man kommer att minnas 2021.

Med dessa enkla rader önskar jag er alla ett riktigt gott nytt år!

7 svar to 'Året 2021 är snart till ända…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Både fina och ledsamma stunder <3 Hoppas på mycket glädje 2022! Gott nytt år!

  Sara

  2021 12 31 || 10:23

 2. Tack! Ha ett gott nytt år!
  Kram!

  skåningen

  2021 12 31 || 18:16

 3. Så tragiskt med dina hundar, hoppas att 2022 blir ett ljusare år. Gott Slut och Gott Nytt År.

  Annika

  2021 12 31 || 19:14

 4. Så sorgligt med dina hundar. Hoppas att 2022 blir ett ljusare år.

  Annika

  2021 12 31 || 20:01

 5. Hoppas du fick ett bra avslut på 2021 🙂

  Emelie Andersson

  2022 01 01 || 08:58

 6. Ja ett år går verkligen fort! 🙂 För fort ibland 😉

  Annie Jansson

  2022 01 01 || 11:51

 7. hoppas ditt 2022 blir fantastiskt!

  Pauline Hurtig

  2022 01 02 || 10:54

Lämna en kommentar: