Ett litet läsprojekt…

6 kommentarer

IMG_2330

… hämtades idag ut från Pressbyrån i Falkenberg.

Det väl inslagna paketet innehöll inget mindre än Koranen som jag över en obestämd tid ämnat läsa – men inte för att jag på något sätt avser att lämna kristendomen för islam.

Snarare drivs jag av en nyfikenhet som gör att jag vill ta reda på vad som verkligen står i Koranen då rösterna om den är många, och enda sättet att ta reda på sanningen är att helt enkelt läsa den själv.

Bibeln har jag under årens lopp läst ganska många gånger (om jag än idag är något ringrostig), och har en bra överblick över både dess innehåll och budskap, men när det kommer till Koranen är jag helt novis.

Målet är, att efter att ha läst den, bättre ska kunna diskutera dess innehåll med både troende och otroende, välvilliga som illvilliga…

Hur allt kommer att gå återstår att se, men läsas ska den.

Den är upplagd precis som en studiebibel, men noggranna noteringar och förklaringar – men pluset i kanten är ändå att grundtexten finns i utkanten av sidorna.

IMG_2331

Jag kommer dock inte att glömma läsa min Bibel i allt detta då jag behöver friska upp mina kunskaper ordentligt efter att den legat i en låda under många år…

Skrivet av Henrik Olsson

2015 07 02 || 15:45

6 svar to 'Ett litet läsprojekt…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Ja är ringrostig på den men
  många intressanta passager
  lär du hitta =)

  sussi

  2015 07 02 || 17:52

 2. Roligt!

  Sv; ja, värmen var mer än välkommen ändå! 🙂

  Carolina

  2015 07 02 || 21:02

 3. hehe jo, men det är kul att hålla på med också. 🙂

  Cajsa

  2015 07 02 || 21:48

 4. thanks. 😛 hehe jag vill ha färg…tycker inte om att va blek. 😛 hehe…xD

  Cajsa

  2015 07 02 || 23:13

 5. Jag var inne på att läsa Koranen för 10 -15 år sen, då jag jobbade med en kille som konverterat (heter det så) från kristendomen för att kunna gifta sej med en muslimsk kvinna…han var lite fanatisk, men gjorde mej ändå nyfiken, tyvärr är jag dålig på att komma till ro så pass att jag klarar av att läsa böcker så det blev aldrig av.

  marianne

  2015 07 02 || 23:29

 6. Måste erkänna att jag aldrig läst Koranen. Kan ju vara bra att veta vad som står, liksom. Men har aldrig riktigt orkat ta mig för det. :3 Min roomie har en Koran i bokhyllan, fast är osäker på om hon läst den heller. Skulle säkert få låna om jag ville, men Star Trek är så mycket mer lockande, haha. Eller ja, Star Trek och Bibeln då. :p

  Erica

  2015 07 03 || 14:43

Lämna en kommentar:

%d bloggare gillar detta: