Det är alltså inte ok att skrämma husse så…

13 kommentarer

Runt 01.00 i natt beslutade jag att vi skulle avrunda dagen och jag samlade ihop flocken och hänvisade alla till sovrummet. Fjant verkade lite sliten och låg i soffan och andades tungt och snabbt.

Först trodde jag att det skulle gå över, men det gjorde det inte…

Av någon anledning dök ordet “lunginflammation” upp, och jag skuttade ur sängen och sökte fram journumret till Agrias Telefonveterinär. Som hade stängt. Nästa förslag blev Blå Stjärnan i Göteborg, och för ynka 20 kronor/minut fick jag prata med någon i hela 9 minuter utan att egentligen komma fram till något.

Samtalet avslutades och jag satt  och gnuggade geniknölarna här hemma och försökte besluta mig för hur jag skulle göra…

Efter några väldigt långa minuter bestämde jag mig för att åka upp till Blå Stjärnan och Fjant stapplade flåsandes ur sovrummet och följde med de andra vovvarna ut medan jag skulle göra i ordning bilen för avfärd.

Vad händer då?

Jo, han slutade plötsligt flåsa och blev lika pigg och glad som alltid, och resan blåstes av efter ca 15 minuter.

Under natten var det bara han och jag i sovrummet och allt har varit lugnt. Jag försöker nu kontakta min veterinär i Varberg för att dubbelkolla allt, men det är tveksamt att det rör sig om lunginflammation…

Rackarns hårboll!

Skrivet av Henrik Olsson

2013 04 02 || 11:15

13 svar to 'Det är alltså inte ok att skrämma husse så…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Ja det är jobbigt när våra fyrbenat vänner inte mår bra, skönt att det gick över snabbt!

  Carina

  2013 04 02 || 16:50

 2. Min första Border Collie blev plötsligt konstig och ulkade utan att kräkas. Det blev värre och värre så till slut ringde jag veterinär. Han var så dålig att jag fick ta med mamma i bilen till veterinären. Då
  började han kaskadkräkas och hade till slut spytt ner hela bilen, mamma och mig. Vi fortsatte emellertid till vet och då var han pigg som en lärka!
  När jag skulle sanera bilen kände jag en svag doft av nikotin och sanningen slog mig som en hammare på huvudet!
  På ett lågt bord i trädgården hade jag en kruka med sand att fimpa i och efter ett regn stod ett par cm vatten över sandytan. Det hade den lille dumbommen druckit av!!!
  Jag skulle kunna begå harakiri!!!

  Annika Pettersson-Billing

  2013 04 02 || 20:01

 3. En till!
  Nästa Border Collie hade precis anlänt till familjen, samtidigt som vi köpt andra halvan av parhuset vi bodde i. Det hade stått tomt ett tag så trädgården som vette mot gatan var full av skräp. Maken klippte upp staketet mellan tomterna, ivrig att börja fixa.
  Nya BC blir dålig, kräker och krampar så det blev Malmö Djursjukhus en lördag. Han läggs in för observation över natten och nästa dag bajsar han (framför ögonen på en assistent) ut en svart ballong, fortfarande med luft i, stor som en tennisboll.
  Sen var också denna dåre helt OK!
  Bara det att vi glömt försäkra honom och på helgen är det dubbel taxa!!!
  En s k dyr läxa!!!

  Annika Pettersson-Billing

  2013 04 02 || 20:09

Lämna en kommentar:

Anti-Spam Quiz: