I morgon går vi in i Strömsund…

10 kommentarer

… och är målet att hitta en camping så att vi kan gotta oss lite extra!

Dagens strapatser ledde oss ca 43 km i en ganska varierad väderlek bestående av regn, mygg och knott alternativt stekande sol, regn, mygg och knott – och hade jag haft möjlighet att välja så hade jag nog valt molnigt med vind.

Just nu är benen ganska sönderbitna trots att jag flitigt försöker använda “MyggaA” som påstås vara ett effektivt skydd. Jag skulle dock i helt andra ordalag beskriva den produkten…

… men dem norrländska småkrypen är uppenbarligen av något tuffare karaktär än deras släktingar på västkusten…

Hur som helst så ligger jag fortfarande bra till, och då nu den 24:e dagen är till ända tänkte jag passa på att berätta lite kortare om tidsplaneringen. I genomsnitt räknar jag med att gå 33 km/dag, och vilodagen är av någon anledning inräknad i allt detta.

Efter mina härliga vilodagar i Vilhelmina ligger jag just nu på -105,59 km, men räknar kallt med att kunna gå in den sträckan på ca 14 dagar. Därefter hoppas jag kunna fortsätta att ständigt ligga på plus, och när jag når Ystad vore det härligt att se den siffran ligga på runt 200-300 km.

Om jag fortsättningsvis kommer slippa skador och annat som bromsar kommer jag att nå Ystad i slutet av juli (ca 7 dagar tidigare förra planeringen).

För att klara det kommer jag att behöva mängder av bra och nyttig mat, vilket gjort att jag nu helt och hållet siktar på att gå ifrån den tidigare bekväma (men ack så delikata mat), och i stället byta ut den mot enbart frystorkad mat. Delvis den mat som armén använder sig av. Det låter kanske inte så gott, men jag måste ändå säga att den varit förvånansvärt god.

En del av detta förråd som jag just nu bär på kommer bland annat från Jan, men också från ett par nya vänner i Vilhelmina.

I Vilhelmina passade jag på att väga mig, och kunde då konstatera att jag tappat ca 2,5 kg under resans gång! Det är en trend jag nu hoppas kunna vända så att jag vid målgången väger mer än jag gjorde vid starten.

Är det ens möjligt? Ja, om man är envis nog, och det tror jag att jag är…

I skrivande stund smattrar regnet mot tältet, och jag kan inte låta bli att känna mig mäkta nöjd med allt!

Jag önskar er alla en trevlig kväll!

Skrivet av Henrik Olsson

2012 06 25 || 21:00

Publicerat i Den Stora Vandringen

10 svar to 'I morgon går vi in i Strömsund…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Härligt att läsa att det går så bra.. trots de jävla myggen o knotten.. *ryser*

  ia´s hemlis

  2012 06 25 || 21:54

 2. Ja, du Henrik. Man kan inte annat än beundra dig och Debbie som trotsar regn, blåst, mygg och knott och så sol… ja inte skulle jag ha något emot att det sistnämda visade sig lite mer här i Dalom.
  Ett knep men som nog är lite för sent nu, men man kan ju aldrig veta vad du ger dig ut på härnäst, är i alla fall att plocka tallskott (de ljusgröna skotten) när de “blommar” och lägga dessa i en flaska. Sedan slår man över ren sprit och detta ska sedan draaaaa några veckor. Sedan tar man några droppar på sig, ja ungefär som lite parfym…. och då vill inte myggen bitas.
  Ha det gott och sköt om er/Dalmasarna

  Marie

  2012 06 25 || 22:38

 3. Ja va säger man.. Vilken tapper kämpe du
  är.. ur å skur trotsar å du trotsar allt tom
  de vidriga krypen.
  Hoppas du får vinden imån å lagom väder
  som passar..
  Önskar en dag på lätta fötter =)

  Sussi

  2012 06 25 || 22:42

 4. Hoppas ni slipper regnet i morgon. De små flygande “vännerna” får ni nog behålla oavsett väder.
  Ha det gött.

  Göran Rydell

  2012 06 25 || 22:44

 5. låter underbart förutom knott
  Kram Maria

  maria

  2012 06 26 || 05:15

 6. Men så härligt – och tänk att ni varit ute på vandring i 24 dagar redan, vad fort det går!

  Husfrun

  2012 06 26 || 07:59

 7. Norrlänningarna använder något som luktar tjära som myggmedel. Vet inte vad det heter tyvärr, men när vi åker upp till Robertsfors om ett par veckor skall jag prova med Emmas tass-salva. Den luktar också tjära (grön burk)Vi hoppas det fungerar lika bra 🙂
  Nej, nu skall Emma och jag ut i regnet på promenad.
  Ha det bra, ni är verkligen duktiga !

  Karin

  2012 06 26 || 09:52

 8. Wow vad duktiga ni är 🙂

  Wilda och Marie

  2012 06 26 || 16:41

 9. Trots knott och mygg låter det som en underbar upplevelse!

  Annika

  2012 06 26 || 22:58

 10. jag skulle bli smått tokig på alla myggen och knotten som krigar mot dig
  vad fint att allt går så bra
  bamserkramar till dig och Debbie

  ansepanse

  2012 06 27 || 13:06

Lämna en kommentar:

%d