Är det bara latmasken…

Inga kommentarer

Är det bara latmasken

Är det bara latmasken, eller finns det fler orsaker till att man knappt cyklar längre? Ja, den frågan har man ställt sig mer än en gång under detta år.

Ett år som troligtvis kommer att bli ett av de sämsta sen jag började använda RunKeeper.

Det är naturligtvis inte direkt önskvärt, men måste något år vara bäst och något annat år vara sämst. Det är mest troligt att 2024 kommer att tillhöra ett av de sämsta åren sen 2024 om man kollar träningen.

Naturligtvis skapar detta både frustration och besvikelse, men jag tycks inte kunna hitta den ack så nödvändiga motivationen att cykla. Vilket verkligen är märkligt, då en sådan aktivitet tidigare alltid varit oerhört viktigt.

Som jag tidigare nämnt är det mestadels att “arbetsdagen” blir lång, men det är inte så enkelt. Hundarna märker knappast någon skillnad om jag åker hemifrån 05.00 och återvänder 17.00, eller om jag åker hemifrån 06.15 och återvänder 17.00.

Med detta sagt kan man nog med största sannolikhet konstatera följande: Jag har uppenbarligen blivit både lat och bekväm…

Till viss del kan man garanterat skylla på åldern, men om det är så här jobbigt när man är 47 – hur jobbigt kommer det då inte att vara om 10 år? Eller om 20 år? Jag behöver onekligen mängder av motivation, men var hittar man den?

Det känns som att det förflutit så lång tid att man faktiskt blivit helt beroende av bilen. Man cyklar knappt inte ens under helgerna…

Trots detta:

Man har genomgått “dippar” tidigare vad gäller träningen, och mycket styrs av omständigheter. Inga större kanske, men tydligen tillräckligt stora för att man ska ge vika. Den viktiga frågan nu är således: Är det bara latmasken som styr, eller finns det något annat i bakgrunden.

Rent praktiskt skulle jag mycket väl kunna cykla 2-3 dagar/vecka. Men vad får mig att avstå från att göra något jag faktiskt kan? Att det är drygt 25 km enkel väg är knappast ett hållbart argument i längden…

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 08 19 || 20:09

Lämna en kommentar: