Lägga på ett kol…

1 kommentar

Lägga på ett kol

Ibland får man lägga på ett kol, och då får man plötsligt ett efterlängtat resultat.

Kampen mellan cykeln och bilen har äntligen gett cykeln en bra ledning. Hittills i år har man glatt trampat på under 848,9 km, medan bilen bara har rullat 723,0 km.

Man kan inte låta bli att känna sig lite nöjd med resultatet, och man hoppas naturligtvis kunna fortsätta cykla som en galning även under nästa vecka.

I alla fall under de dagar man slipper busväder…

Viss bekvämlighet kan man kanske unna sig, när man nått ett viktigt delmål.

Det ser dock inte ut att bli någon cykeltur till jobbet på lördag. Utöver att det utlovats regn så kommer även vindbyarna att nå ca 22 m/s, vilket nästan är stormstyrka.

Däremot, bör jag tillägga, att om vindriktningen erbjudit medvind hem… ja, då hade jag kanske övervägt att ta cykeln trots allt.

Det är alltid bra att lägga på ett kol, men väderförhållanden kan antingen hjälpa eller stjälpa. Oftast är det kanske det senare alternativet, men ibland blir man positivt överraskad.

Det är viktigt att ha ett mål!

Få har nog kunnat missa att cykling är en av mina största passioner i livet. Om än i något mindre skala idag än för 10-15 år sedan. Men man kan alltid förbättra sig själv, och återfå sin gamla kondition.

Sen jag började använda RunKeeper så har jag loggat i stort sett varje cykeltur, och 2014 trampade jag runt 8053,9 km. Mitt mål är att under 2023 äntligen kunna slå det gamla rekordet.

Samtidigt vet jag om att man för länge sen garanterat cyklat mer än så under ett år. På den tiden användes dock en cykeldator, och dessa anteckningar finns inte längre kvar.

Enligt mig är det viktigaste att ha ett mål att sträva mot, inte nödvändigtvis att slå något av sina gamla rekord.

Vi får se hur allt slutar i december…

Vi finns på Facebook och Instagram!

 

Skrivet av Henrik Olsson

2023 02 12 || 17:16

1 svar to 'Lägga på ett kol…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Roligt med statistiken, jag önskar att jag hade lika bra koll på mina cykel- alternativ bil-mil. Det har ju inte blivit så mycket av vare sej det ena eller andra de senaste åren.
    Har det blåst ovanligt mycket denna vintern? Det känns så!

    Marianne

    2023 02 13 || 11:08

Lämna en kommentar: