Även cyklister måste utvecklas…

2 kommentarer

Även cyklister måste utvecklas

Det är ju så att även cyklister måste utvecklas!

Mitt cyklande till och från jobbet har ju minskat av flera olika anledningar. En anledning är naturligtvis den drygt 25 km långa sträckan. En annan är att det tar ca 65-75 minuter att cykla en väg.

Sen får man inte glömma att väder och vind också spelar en stor roll. Det finns aldrig tillräckligt med motivation när det regnar och/eller blåser. Men det finns en lösning på allt detta.

En velomobil!

WAW, Velomobile

Prislappen är dock avskräckande i sig: ca 115’000-150’000 kronor för en velomobil. Det finns naturligtvis billigare modeller, men jag har fastnat i för dessa modeller. Visst, folk kan tycka att det är fruktansvärt att ens tänka sig att lägga så mycket pengar på en cykel, men samma personer kan också ogenerat lägga hundratusentals kronor på en bil. Som kostar pengar att använda.

Anser du att jag har fel? Nämn en bil du sparar pengar på ju mer du använder den…

Ingen?

Nä, min filosofi känns ändå bättre. Man kan obesvärat cykla i både regn och kyla under en större del av året. Utöver detta lär man troligtvis halvera pendlingstiden, om inte mer. Som vi alla vet så är tid pengar, eller till och med bättre än pengar! Det är svårt att beräkna medelhastigheten/maxhastigheten då det finns många parametrar i den biten. Men idag är det drygt 20 km/h. Med en velomobil kan man garanterat nå upp till 30-40 km/h.

Något inköp av en sådan är inte aktuellt i år, men med lite sparande kanske man kommer att kunna köpa en velomobil under nästa år. Eftersom dessa byggs efter beställning så är leveranstiden ca 2 månader.

Detta är inget skämt – utan blodigt allvar!

Efter att jag fått upp ögonen för dessa så fick jag kontakt med en återförsäljare i Skåne. Efter vårt samtal tidigare idag så är jag än mer såld. Tänk att kunna cykla till jobbet om det regnar, och komma fram lite smått svettig – på halva tiden? Hur många fler fördelar behöver man egentligen?

Enligt mig behöver man inga fler fördelar, även om man med tiden kommer att upptäcka än mer fördelar. Den stora frågan är dock hur man ska lyckas spara ihop dessa pengar så snabbt som möjligt!?

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 08 06 || 17:52

2 svar to 'Även cyklister måste utvecklas…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Väder och vind är ju det som stoppar en mest när det gäller att hoppa upp på cykeln. Även om min cykeltur med elcykel tar 13 eller 45 minuter enkel beroende på vart jag befinner mig. En Veloped ser ju häftig ut och gillar man cykel så why not? Den om något är ju dessutom grymt miljövänlig
    Kram Kajsa

    Tanten i Stan

    2024 08 08 || 08:54

  2. Nyfikenheten vaknar, får man använda den på cykelvägen?

    Marianne

    2024 08 12 || 11:18

Lämna en kommentar: