Det finns alltid något…

Inga kommentarer

Det finns alltid något

Det finns alltid något att göra här hemma! Idag var det dags att ta tag i en smått igenväxta gårdsplanen, och man hade det perfekta verktyget.

Vägskrapan!

Visst, man når inte hela vägen ut i alla kanter, men resultatet blev i alla fall bra.

Som ni kan se så är Wilja allestädes närvarande. Hon går jämte mig under hela tiden, som någon form av kontrollant, arbetsledare eller tidsstudie… tik.

Naturligtvis får man hålla extra koll på var hon är och kammen till vägskrapan, men hon vet var gränsen går. Och det är ungefär precis där hon håller sig. Lite för nära, enligt mig, medan hon säkert tycker att husse är alldeles för långt borta.

Känslan efter utfört arbete då man kan backa in bilen på gårdsplanen är mer än härlig. Samtidigt skulle det inte skada med att sprida ut lite nytt grus, men det kommer senare.

Därmed kan man sätta punkt för utomhusjobben. En av anledningar är att regnet börjat falla, och då vill man helst inte vara ute. Det har således blivit dags för det återkommande jobbet med hushållssysslor: Städning.

Denna gång är det extra viktigt att allt blir så bra som möjligt. Man får besök i kväll, och mat ska lagas, spel ska spelas och film ska ses.

Det ska bli väldigt trevligt, och ett perfekt avslut på en vecka som varit någorlunda ovanlig.

En regnig sommar!

Hur mycket regn kan egentligen komma från en himmel? Den frågan undrar nog många på just nu, och jag kan bara vara tacksam över att man hinner med utomhusarbetet mellan skurarna.

Tacksamt nog så finns det gott om uppgifter att utföra inomhus dagar som dessa.

Samtidigt ska man kanske inte klaga för mycket på vädret. Jag föredrar trots allt detta väder framför vad man fick uppleva sommaren 2018. En sådan värmebölja var verkligen inte att leka med. Under kommande vecka så jobbar man, och därefter har man hela 3 veckors semester – och med lite tur får man uppleva lite sommarvärme igen. Inom rimlighetens gränser.

Men nog om vädret: Nu är det hög tid att börja städa!
Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig lördag!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 07 06 || 12:27

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: