Turbo fyller 11 år!

2 kommentarer

Turbo fyller 11 år

Turbo fyller 11 år, något man måste fira på alla sätt! För ovanlighetens skull så var det inte bara jag som skulle fira honom idag. Gäster var väntade inför hans födelsedagskalas.

Med sig hade dessa två stora leverpastejtårtor. En till varje.

Naturligtvis fick Turbo den största, och hans var också prydda med två ljus som tydligt visade “11”. Med anledning av detta så passade jag på att fråga om det var ok att gå hem en timme tidigare idag – för att hunden fyller år.

Kanske känns det som en märklig anledning, men för mig var det både viktigt och värdefullt.

Tack vare att man kunde det så hann jag utföra övriga ärenden som att handla och lämna in Godistantens cykel på reparation. Man var hemma strax efter 16.00, och kunde då förbereda för de ankommande gästerna.

Jag var faktiskt lite förvånad över att båda hundarna satt still medan jag tog kortet. Även om Wilja antagit en ställning som kanske inte riktigt är att anse som “sittandes”. Men det fick duga.

Efter att ljusen var utblåsta och borttagna kunde man säga det mest efterlängtade ordet: “Varsågod!”

Wilja försökte sig på konststycket att svälja sin bit hel, medan Turbo var hade ett något bättre bordsskick. Han tog småbitar i början och tycktes njuta till fullo, men sen försökte även han att svälja allt större bitar.

Utöver tårtan fick han även två stycken frisbees, som Wilja snabbt satte tänderna i. Till Turbos fördel, då han därmed kunde få leka med tennisbollarna någorlunda ostört.

Han har bott här i nästan 9,5 år

… och man hoppas naturligtvis på många födelsedagar till. Han har tillfört så mycket glädje under årens lopp, men han har även hittat på en hel del hyss. Som att, under en tid, engagerat stulit husses mat, ägodelar mm.

Men han är utan tvekan ändå en av de snällaste och lugnaste hundarna man haft.

Turbo och Fjant, 2015

Detta är en av mina favoritbilder. Visst, Fjant ser inte ut att gilla läget, men dessa två kunde busa dagarna i ända och var bästa vänner från dag 1! Vilka härliga minnen Turbo har bidragit med!

Turbo fyller 11 år nu, och man önskar honom en riktigt härlig födelsedag!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 07 01 || 18:22

2 svar to 'Turbo fyller 11 år!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Hundar är härliga! 🙂
  Vilket härligt hundparty han fick 🙂

  Annie

  2024 07 01 || 19:15

 2. Åh wow vilken tårta 😀

  Pauline

  2024 07 03 || 13:31

Lämna en kommentar: