Inget varar för evigt…

Inga kommentarer

Inget varar för evigt

Inget varar för evigt, inte ens en grästrimmer! När man vaknade upp idag så var man mer än redo att fortsätta trimma vägkanterna efter bästa förmåga.

Ganska snart blev man varse om att något inte stod rätt till.

Trimmerhuvudet roterade inte, och maskinen gav i från sig ett metalliskt missljud. Så man fick åka hem igen, och började skruva både här och där. Av allt att döma så är drivstången boven i dramat. Så jag har nu lämnat in den på reparation, men det kommer tyvärr att ta 6-7 veckor innan jag får tillbaka den.

Att köpa en ny för att kunna fortsätta jobbet var inte aktuellt, då den enda bensindrivna som fanns hos Granngården kostade knappt 9000 kronor. Inte riktigt en summa pengar jag vill lägga i nuläget.

Tids nog kommer jag att få ett prisförslag på vad det kan kosta att laga trimmern, om det är möjligt. Om det visar sig vara för dyrt är det troligtvis bättre att bara köpa en ny.

Billigare modeller var batteridrivna, och vi alla vet nog hur jag känner för sådana saker. Däremot fick jag en tanke på vägen hem: då gräset är för högt och gjort för gräsklipparen – borde inte en lie funka?

Vägkanterna behöver desperat klippas, så det kan nog vara ett alternativ som är värt att testa. Nu har jag visserligen aldrig använt en lie, men man får samtidigt chans att prova på något nytt. Vem vet, kanske visar det sig vara mer effektivt än något annat.

Om det visar sig vara så kommer jag aldrig mer att köpa en grästrimmer!

Har du använt en lie någon gång?

Midsommaraftonen 2024:

Ja, idag är en av årets största helgdagar, och man själv är ledig denna helg för första gången på många år. Det känns både ovant och lyxigt, men jag ska göra mitt bästa för att ta vara på dagen som sådan.

Framåt eftermiddagen trampar man in mot stan för lite festlighet i enklare format. Jag tänkte först köra in, men samtidigt så är det midsommar – så varför inte unna sig något extra som är gjort av malt, humle, gäst och vatten?

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt härlig midsommar!

Midsummer, 2012, Debbie

Bilden är på Debbie 2012

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 06 21 || 12:46

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: