Rapport från en söndagscyklist

1 kommentar

Rapport från en söndagscyklist

Här kommer en liten rapport från en söndagscyklist. Efter att man vaknat vid 06.00 så kände man att det var hög tid för den efterlängtade koppen med kaffe.

Medan koffeinet sakta spred sig i kroppen började man förbereda sig på att cykla till stan.

Solen sken, men det hade ännu inte blivit för varmt ute. På väg in till stan så var trafiken minst sagt gles, men på vägen hem hade fler begett sig ut på vägarna. Och det hade blivit betydligt varmare i solen.

Allt gick dock bra, även om man var lite nära att krocka med en annan cyklist som plötsligt dök upp framför en. Cykelbanor och passager under vägar är ofta utformade på ett fruktansvärt korkat sätt. Dold sikt är tydligen det viktigaste när de styrande ska bestämma hur en cykelbana ska se ut.

Lyckligtvis hände inget mer än att vi båda utbytte ett förvånat leende följt av en glad hälsning.

Farliga Cykelpassager, Falkenberg

Jag är inte säker, men jag skulle gissa att problemet finns över hela landet. Hur ser det ut hemma hos dig? Är cykelpassager och liknande lika dåligt utformade, med exempelvis medvetet skymt sikt i kurvor etc? De som utformar cykelvägarna tycks ha missat det faktum att en cykel lätt kan komma upp i hastigheter som 30 km/h – och betydligt mer.

Ja, detta var en kort rapport från en söndagscyklist som naturligtvis även hoppas på att kunna bli vardagscyklist också.

Söndag – sen en kort arbetsvecka!

Denna dag har ändå gått ganska snabbt, och det känns som att man fått en hel del gjort ändå. Träning, matlagning, städning, soffmys och annat.

Nu jobbar man bara måndag – onsdag, och sen är man ledig hela fyra dagar. Om vädret tillåter kommer man att få en hel del gjort här hemma, mest tack vare att man kommer att få hjälp.

Men det få bli en uppgift dessa dagar! För stunden finns annat att fokusera på!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 06 02 || 17:41

1 svar to 'Rapport från en söndagscyklist'

Subscribe to comments with RSS

  1. Härligt med cykling

    Annie

    2024 06 03 || 16:52

Lämna en kommentar: