Tiden utan några problem…

Inga kommentarer

Tiden utan några problem

Tiden utan några problem är över – i alla fall vad gäller bilen.

Igår hörde jag ett ovanligt ljud när jag körde hem, och detta ljud har inte upphört idag. Således har jag fått ringa verkstaden, och jag ska dit på fredag eftermiddag och låta dessa undersöka saken närmare.

För min del är det oerhört tacksamt att Finnvedens Bil kunde kolla upp allt på fredag. Någon reparation kommer förmodligen inte att ske då, utan det handlar närmast om att hitta felet och få en prisuppgift.

Att det oundvikliga valt att ske nu må vara besvärande, men samtidigt är det inget konstigt. Visst slitage är att räkna med när man använder bilen dagligen. Knappt 8500 mil har den rullat under de drygt 6 år som jag ägt den.

Vad domen blir återstår att se, men alla missljud en bil ger i från sig kostar pengar. Låt oss bara hoppas att det inte blir allt för dyrt. Jag ogillar starkt situationen då jag behöver bilen, men samtidigt kan man inte påverka allt som sker.

Allt man kan göra är att försöka göra det bästa av situationen. Jag vill gärna tro att allt sker av en anledning, och vid sidan av allt försöker jag lista ut just vad denna anledning är.

Kanske utan att lyckas, men försöka duger.

Man må sakna tiden utan några problem, men slitage är i allt en ständig fiende. För stunden hoppas jag mest på att kunna köra bilen hem på fredag, annars får det bli tåg och buss.

Tankar kring detta:

Ja, sånt här får en naturligtvis att tänka mer på cykling, men för stunden känns det inte ens möjligt. Cykeln är dessvärre i ett betydligt sämre skick än bilen. Tacksamt nog är slitaget på den mer omfattande än på bilen – även om bilen rullat fler mil. Man hoppas dock fortfarande att cykeln är det färdmedel som kommer att fortsätta slitas mest!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 05 29 || 19:34

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: