Vi tar en bit…

2 kommentarer

Vi tar en bit

Vi tar en bit i taget, och till slut är allt färdigt! Den utlovade leveransen av ved kom hit tidigt i morse, och nu har man några timmars jobb framför sig.

I morgon kommer några hjälpande händer hit för att assistera mig med detta. Mest troligt kommer även Wilja att hjälpa till med att bära ved.

Dock är det tveksamt att hon kommer att bära in något i förrådet…

Dagens första uppgift blev dock att klippa gräsmattan, något man skulle gjort för länge sedan. Det var i samband med detta som det första problemet dök upp:

Gasvajern hade gått av!

Man drog en tung suck och fick leta reda på något användbart i förrådet. Efter en stund hittade man ett wirelås och lyckades otroligt nog få det hela att fungera.

Så gräsmattan blev tacksamt nog klippt! Lösningen är kanske inte perfekt, men den får helt klart duga tills att jag fått bytt ut den mot en ny. Nackdelen är att dödmansgreppet inte funkar, så man får vara extra försiktigt.

Efter att man var klar med utomhusjobbet, var det dags att fortsätta inomhus. Tvätten hängde redan på tork som man fick locka fram snabeldraken och bege sig ut på jakt efter hårbollar, dammtussar och annat som inte är önskvärt här hemma.

I skrivande stund känner man sig mer än nöjd med dagens arbetsinsats, och kan därför unna sig lite extra lyx senare idag. I morgon påbörjar man det mödosamma arbetet med att bära in veden i förrådet!

Ledighet är härligt!

Idag tog man en ack så välförtjänt sovmorgon, och vaknade först 07.30 när lastbilen anlände. Många skulle kanske inte anse detta vara sovmorgon, men för min del var det just detta.

Om ett par timmar ska jag åka iväg, och är inte hemma förrän senare i kväll – mätt, belåten och förhoppningsvis även trött nog för att somna. För i morgon måste man gå upp någorlunda tidigt igen för att hinna förbereda saker och ting.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt härlig helg!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 05 09 || 12:33

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Vi tar en bit…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Bra jobbat och vad härligt att du tog en sovmorgon. 😀

  Netti Starby

  2024 05 10 || 06:22

 2. Oj vad ved du har!
  Så duktigt av dig att fixa gräsklipparen.
  Kram!

  skåningen

  2024 05 10 || 18:15

Lämna en kommentar: