Fyra dagars ljuvlig ledighet…

2 kommentarer

Fyra dagars ljuvlig ledighet

Fyra dagars ljuvlig ledighet ligger nu framför en, och jag ska ta vara på tiden på bästa sätt. Inledningsvis har man mumsat i sig en kebabtallrik, och tillåter nu kroppen att pusta ut en stund.

Det vill säga; fram tills det är dags att faktiskt göra någon nytta.

Projekten har hopat sig på många sätt. Närmast behöver man städa huset, och gräsmattan behöver en grundlig frisering. Det senare blir något för morgondagen. Idag behöver man främst inleda kampen mot hårbollar och dammråttor!

I morgon får jag förhoppningsvis något jag längtat efter länge: En lastbil kommer att lämna av 10 m³ björkved som ska användas för den kommande vintern. Därför måste jag få ordning på förrådet, och samtidigt röja upp lite på gårdsplanen så att lastbilen kan vända utan några problem.

Mängden ved kan låta tillräcklig, men jag kommer ändå att få klyva upp lite mer från träd som står här hemma på tomten. Allt för att slippa hamna i en situation där man tvingas köpa dyr ved i slutet av vintern.

Jodå, man lär sig av sina misstag, och som vi alla vet: Snålheten bedrar alltid visheten! Inför kommande vinter lär jag i alla fall slippa frysa!!

Jag finns kvar!

Det har varit ganska tyst här under hela sju dagar, och detta i sig är ytterst ovanligt. Faktum är att det aldrig gått så lång tid innan, men någon gång är första gången för allt. Om det kan vara till tröst så har jag varit ungefär lika inaktiv på Facebook.

För stunden är man något disträ av olika anledningar, men framtiden ser i alla fall ljus ut. Ett så här långt uppehåll kan hända igen. Det är kanske inte målet, men allt kan hända.

Oavsett önskar vi på Hundgården er alla en riktigt trevligt helg på alla tänkbara sätt!

Här hittar du oss på Facebook

Skrivet av Henrik Olsson

2024 05 08 || 18:05

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Fyra dagars ljuvlig ledighet…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Maten ser god ut!
  Ibland är det så att man tar en paus!
  Ha det så bra!
  Kram!

  skåningen

  2024 05 09 || 10:29

 2. Skönt! Hoppas du får en bra helg

  Pauline

  2024 05 10 || 16:51

Lämna en kommentar: