Sista cykelturen till jobbet…

Inga kommentarer

Sista cykelturen till jobbet

Sista cykelturen till jobbet var den 20:e november förra året. Tills idag vill säga. När klockan ringde 04.00 började jag smått ifrågasätta min plan efter hundpromenaden.

Men man är ju ganska envis av sig, och det kan visa sig på olika sätt. Till min stora glädje var tiden ändå ganska bra med tanke på att man kände sig som en ovan cyklist.

I morgon tänkte jag däremot tillåta mig själv att ta bilen. Dels för att jag inte vill gå igång alldeles för hårt, men också för att jag ska lämna blod en halvtimme efter jag slutat. Att hinna cykla in på den tiden i ett lättare regn känns tveksamt. Dessutom är det dumt att anstränga kroppen för mycket före och efter blodgivningen.

Onsdag ser däremot ut att erbjuda ett mer fördelaktigt väder, och kroppen hinner återhämta tills dess.

En sak är i alla fall säker: Detta var inte den sista cykelturen till jobbet! Med det sagt bör jag naturligtvis även tillägga att jag ändå längtar efter varmare (och ljusare) tider. Speciellt när man inte längre behöver använda belysning till och från jobbet.

När jag kom fram till jobbet visade det sig att min baklykta slocknat, så det var tur att man hade både reflexbyxor och reflexväst. Jag borde varit mer beredd på detta då jag vet om att lampan inte tycker om kylan. Att det var 3° tidigt i morse var tydligen inte tillräckligt varmt för batteriet.

Nästa gång ska jag vara bättre förberedd! Jag har trots allt en extra lampa i reserv för just sådana tillfällen!

Det finns olika definitioner av sovmorgon!

Då jag inte ska cykla till jobbet i morgon kan jag unna mig en liten sovmorgon ända fram tills 04.30! Därefter ska hundarna få sin promenad, och jag själv har ändå gott om tid att förbereda mig för arbetsdagen som ligger framför.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig måndagskväll!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2024 01 29 || 19:41

Lämna en kommentar: