Endast en dag till…

1 kommentar

Endast en dag till

Endast en dag till, och sen kommer lönen.

För många är januari den fattigaste månaden på året, men tacksamt nog inte för mig. Man fick ett nytt jobb i september, och sen dess har ekonomin börjat återhämta sig.

Det kommer att ta ett tag till innan man är på banan igen, men man är på rätt väg. Därmed kan man också dra en lättnadens suck på mer än ett sätt. Samtidigt vill jag inte helt släppa tankarna kring downshifting/minimalism, då detta är något vi alla borde sträva efter. Mitt sätt har i mångt om mycket handlat om att cykla. Något jag dessvärre inte kunnat göra på väldigt länge.

Men planen är att naturligtvis att kunna återuppta detta så snart som möjligt. Vintern erbjuder tyvärr ingen fördel för cyklisterna, så man har mycket att ta igen. Den uteblivna träningen har börjat visa sätta sina spår, och hade det inte varit för hundarna hade det varit än mer märkbart.

Arbetsmässigt gick jag från 9 arbetstimmar i veckan till 40 – så det känns ganska självklart att man också har mindre tid för träning. Däremot inte så pass lite tid att man inte kan göra något.

Efter de senaste dagarnas plusgrader och regnande är vägarna helt isfria. Jag följer dessutom väderleksprognosen mer ett obehagligt stort intresse, och det ser ut som att man kommer att kunna cykla till jobbet på torsdag.

Man vet aldrig om det kommer att bli så, men jag hoppas innerligt på detta. Just nu skriker kroppen efter både träning och mindre bilåkande. Så låt oss hålla tummarna för att torsdagen blir den dag då man kan cykla!

Endast en dag till!

Ja, en dag till, och sen finns lönen på kontot. Denna månaden för med sig några extra utgifter på grund av att man köpt ved, men också för att den kommande elräkningen är brutal. Tacksamt nog så går man mot varmare tider, och därmed kommer den också att minska till en mer acceptabel nivå.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2024 01 23 || 20:28

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Endast en dag till…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Vi hoppas att vintern snart ger vika och att det snart blir bättre väder för cyklister.
    Klart det blir skillnad på kontot nu när du jobbar heltid 🙂

    Marianne

    2024 01 25 || 10:11

Lämna en kommentar: