En tvättmaskin som ryker…

2 kommentarer

En tvättmaskin som ryker

En tvättmaskin som ryker har uppenbarligen gjort sitt.

Under förmiddagen åkte man in till stan för att handla lite mat. Väl hemma var det dags att börja tillaga den, och i samband med detta tändes flitens lampa.

Medan maten stod i ugnen så började man dammsuga medan hundfiltarna åkte rundor i tvättmaskinen.

Efter att man ätit sin mat så var det dags att hämta kaffe och samtidigt hänga upp filtarna på tork. Det var då man kände en märklig doft i köket, och det tycktes vara lite “dimmigt”.

Jag kunde inte riktigt placera doften. Efter en stund slutade man leta efter orsaken, då det mycket väl kunde varit så att något i ugnen eller på spisen blivit bränt. Så jag öppnade luckan på tvättmaskinen och man insåg då direkt att man också hittat källan till den konstiga doften.

Man kopplade snabbt ur strömmen och stängde av vattnet och släpade ut tvättmaskinen. Det föreföll uppenbart att den avslutat sin långa tjänstgöring med att tvätta hundfiltarna.

Tacksamt nog så hann i alla fall filtarna bli tvättade. Nu återstår det att se om man hittar en tvättmaskin i samma storlek, dvs modell mindre. Annars blir det nog lite besvärligt.

Övriga aktiviteter:

Väderleksprognosen har avslöjat att det kommer att bli väldigt kallt framöver, och av den anledningen har man fått ta tag i vedklyveriet efter bästa förmåga. Under kommande vecka väntas det krypa ner mot -17 grader, och det säger sig självt att man kommer att behöva ved. Visst, man har inte fått fixat tillräckligt mycket än, men man har i alla fall kommit en liten bit på väg. Varje bit kommer att värma gott!

Vad man sen tycker om den kommande köldknäppen behöver man knappast säga…

Vad gäller hundgården så har man dessvärre inte fått gjort speciellt mycket, men det återstår några timmar denna aftonen. Jag behöver nog inte sära på hundarna de närmsta dagarna, men inom kort måste jag.

Turbo är den som kommer att dra det kortaste strået och får finna sig i att hålla sig i en mindre hundgård, medan Wilja får lite mer yta att röra sig på.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2024 01 14 || 17:11

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'En tvättmaskin som ryker…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Oj, vad läskigt

    Pauline

    2024 01 14 || 20:45

  2. Obehagligt med en brandlukt inne, skönt att du hittade orsaken och hann slänga ut maskinen.

    Marianne

    2024 01 15 || 13:46

Lämna en kommentar: