En värmande filt behövs…

2 kommentarer

En värmande filt behövs

En värmande filt behövs ibland! När man vaknade i morse var det återigen -15° ute, och min första tanke var att kolla om vattenledningarna frusit.

Vilket var tur.

Den ynkliga stråle som kom från kranen vittnade om att vattenledningarna var nära att frysa helt. Efter en stunds spolande i kranen verkade allt ha rättat till sig igen. Naturligtvis blir man lite nojig över detta, så under dagen har man fortsatt att spola i kranen överdrivet länge.

Då det inte finns någon värme alls i källaren så är man lite extra utsatt. Vanligtvis är det inga som helst problem, men när det blir extremt kallt så får man vara beredd.

För stunden är det drygt -13° ute, så risken är inte över. Under årens lopp har man dock haft en väldig tur med detta, och det är egentligen bara vit ett tillfälle som ledningarna har frusit. I alla fall vad jag kan minnas.

Men det är självklart inget man helt och hållet kan utesluta. Därför får man vara uppe extra länge idag, samt gå upp tidigt i morgon för att slösa med vattnet.

Hur ogärna man än vill göra det, men ibland måste man slösa lite extra.

Det blev ingen cykeltur idag!

Tanken var ju att cykeln skulle nyttjas idag, men så blev det inte. Under förmiddagen så var det kallare än -10°, och jag valde därför att stanna hemma och elda i kaminen.

Enligt mig själv så var det ett klokt beslut. Att cykla 30 km i den kylan är inget att sträva efter. Det ser inte ut att bli speciellt varmare ute i morgon, så man lär inte cykla då heller.

Märkligt nog så ser man fram emot att senare få avsluta dagen med en dusch utomhus. Kontrasten mellan värme och kyla är som alltid en bra kombination!

Vi på Hundgården önskar er alla en god natt!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2024 01 06 || 21:29

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'En värmande filt behövs…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Ja star kyla kan verkligen förstöra. Vi har klarat oss bra men många har haft strömavbrott och aggregat osv har gått sönder

    Pauline

    2024 01 07 || 08:36

  2. Usch för frusna vattenledningar!

    Marianne

    2024 01 07 || 13:55

Lämna en kommentar: