Känslan av en katastrof…

1 kommentar

Känslan av en katastrof

Känslan av en katastrof var minst sagt verklig i morse! Efter att man vaknat förberedde man sig på att gå ut med hundarna, men först hade man ett annat ärende.

Nämligen att gå ut i förrådet först. Väl där noterade man snabbt att batteriladdaren till ATV’n varnade för att något var fel.

Bilden är tagen från i kväll, så den lilla röda lampan syns inte, men då var paniken ett faktum. Vad berodde detta fel på? Hade batteriet på ATV’n gått sönder av någon anledning, var det fel på laddaren eller strömförsörjningen?

I den stunden fanns inte tid att felsöka då två hundar ivrigt väntade på morgonens promenad.

Under arbetsdagen försökte jag komma på vad som var felet, men det hjälpte inte. Med tanke på tidigare problem så utgick jag från att felet låg hos maskinen. För stunden kände jag mig dock tacksam över att det inte snöat så mycket att man behövde ploga vägarna. Men tidigare problem triggade vissa känslor som inte var positiva.

Allt jag såg då var onödigt höga kostnader för något som borde fungera.

Under kvällen var jag dock tvungen att hämta ved, och då testade jag att starta den.

Den startade nästan direkt och gick som en klocka. Efteråt kopplade jag in laddaren igen för att se om samma felmeddelande kom. Det gjorde det inte, och av den anledningen kan man konstatera att det inte går att hitta ett problem. Kanske berodde allt på ett glapp i kontakten mellan laddaren och ATV’n, eller liknande. Då allt nu verkar fungera som det ska så var det garanterat inget allvarligt.

Tacksamheten jag känner nu är mer än överdriven. Samtidigt försöker jag låta detta lära mig något inför framtiden: vissa problem är tillfälliga.

Känslan av en katastrof var därför överdriven!

Lärdomen är att man kanske borde köpa en ny batteriladdare, då den nuvarande kopplingen råkat ut för en oväntad olycka. Detta i sig gör att kopplingen inte riktigt kan låsa sig.

Varningen jag fick i morse berodde kanske på att vinden “ryckt” i kabeln och orsakat ett glapp. Innan jag beger mig till jobbet i morgon ska jag kolla till allt igen.

Inför detta håller jag tummarna extra hårt. Om det kommer snö så behöver jag kunna ploga! Helst utan att först behöva lämna in maskinen på service.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2024 01 04 || 19:53

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Känslan av en katastrof…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Ja, ibland oroar man sej i onödan, men jag förstår din panik.

    Marianne

    2024 01 05 || 12:21

Lämna en kommentar: