Jag säger tack till 2023…

Inga kommentarer

Jag säger tack till

Jag säger tack till 2023 – och längtar tills att detta år är över.

I vanlig ordning har året varit väldigt händelserikt, både på gott och ont. Vissa utmaningar har tagit mer på mig än andra, men i allt känner jag mig starkare än tidigare.

Tidigt i våras återuppstod en gammal barndomsdröm, och jag tog därför sikte på att söka in till polishögskolan med allt vad det innebär. Först var jag dock tvungen att läsa upp engelskan, vilket jag också gjorde i våras.

Efter att ha pratat med en gammal kollega som blev polis för några år blev jag mer motiverad. Planen var att börja på polishögskolan till våren 2024.

Men, saker och ting fick mig att söka ett annat jobb i stället. Under flera år har jobbet som ordningsvakt varit min huvudsakliga inkomst, men efter att timmarna minskats blev tillvaron osäker. Då jag inte visste hur jag skulle klara mig ekonomiskt under den gångna hösten så började jag även söka andra jobb.

Som jag tidigare berättat så påbörjade jag en ny anställning i september. Därmed så valde jag också att sluta jobba som ordningsvakt, och planen att bli polis skrotades. Jag lär dock ändå alltid vara en “låtsaspolis” i mångas ögon, och jag får nöja mig med det.

Jag trivs fantastiskt bra på detta jobbet, och är dessutom tacksam över arbetstiderna. Tänk att äntligen få jobba dagtid och slippa jobba varje helg…

Vad har jag lärt mig under året?

Det viktigaste är nog att “allt löser sig”. Trots att det idag är svårt att få ett jobb, så lyckades jag hitta ett jobb – och dessutom ett jobb som är perfekt för mig. Visst, hade någon sagt till mig för ett år sen att jag skulle vända upp och ner på mitt liv och återgå till ett heltidsjobb så hade man nog skrattat gott.

Men man vet aldrig vad livet har att erbjuda. Livet kan helt plötsligt byta riktning, vilket det också gjort. I detta fall kan jag bara se det som en välsignelse, och närmast hävda att allt varit ett gudomligt ingripande.

Så året har varit bra, eller rättare sagt så blev det bra. Det har också varit väldigt turbulent på många sätt, men dessa historier spar jag till mina eventuella memoarer. Oavsett hur jobbiga dessa än varit har jag tack vare dessa fått nya och viktiga erfarenheter.

Finns det några planer för 2024?

Ja, absolut finns det planer, men inga jag vill avslöja nu. Jag hoppas i stället att dessa kommer att bli tydliga helt av sig själv. Mycket positivt ligger framför mig, men tyvärr är jag medveten om att även sorg finns i framtiden. För stunden vill jag dock fokusera på det positiva, och det andra får man hantera när det är dags.

Jag säger tack till 2023! Tack för alla lärdomar du har fört med dig!

Vi på Hundgården vill tacka både nya och gamla läsare för 2023. Om några timmar ligger det ett oskrivet blad framför oss alla, och det är viktigt att ta vara på detta. Låt 2024 bli ett glädjefyllt år!

Gott nytt år!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2023 12 31 || 19:29

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: