Att vända på dygnet

Inga kommentarer

Att vända på dygnet

Det är enklare än man tror att vända på dygnet – i alla fall åt fel håll. Efter fyra dagars underbar ledighet var det dags att hörsamma väckarklockan i morse.

Även om jag under dessa dagar varit försiktig med att sova för länge på dagarna, så räckte det inte. Jag gick och la mig vid 21.00 igår och slötittade lite på Netflix.

Sista gången jag tittade på klockan var vid 01.30, och det skapade problem. När väl klockan ringde vid 04.30 så lyckades man ta sig ur sängen snabbt, och begav sig ut med hundarna.

Först fick man dock klä på sig. Ordentligt!

Det knastrade under fötterna medan man traskade bortåt i skogen. Månen sken så där underbart starkt att man egentligen inte behövt en pannlampa, men en sån fyller fler funktioner än att bara se vägen. Trots viss sömnbrist så gick arbetsdagen ändå bra, men jag slutade 27 minuter tidigare än planerat. Uppskattat nog gjorde detta att jag slapp den värsta trafiken på vägen hem.

Det som ska göras under kvällen är nog det minsta möjliga. Bortsett från att man är så illa tvungen att gå ut till förrådet och hämta ved till kvällen och morgondagen. Siktet på sängen är satt vid 20.00, och förhoppningen är att man får sova ut ordentligt i natt. Så pass att man vaknar tidigt i morgon och kan bege sig ut på en långpromenad med vovvarna – även om vädret ser ut att bli mindre gynnsamt.

Man håller fast vid hoppet att vi uteslutande möter snö under den promenaden, i stället för regn.

Årsskiftet närmar sig!

Ja, nu återstår inte många dagar av detta år. Frågan jag ställer mig är: “Hur ska jag bäst sammanfatta 2023?” Det har varit ett väldigt händelserikt år på många sätt. Både positivt och negativt, men oavsett hur det påverkat mig så har det varit lärorikt.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2023 12 27 || 20:22

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: