Vissa problem är enkla…

1 kommentar

Vissa problem är enkla

Vissa problem är enkla att lösa! Sist jag var ute och cyklade så märkte jag ett ganska ovanligt problem när man slutade trampa.

Kedjan fortsatte att driva framåt, vilket ibland ställde till det för växlarna.

Inledningsvis trodde jag att problemet berodde på rost efter allt vägsalt. Lyckligtvis är vissa problem enkla att lösa!

I kväll bestämde jag mig för att börja smörja upp cykeln, i hopp om att lösa problemet. Det var under denna närmare titt som jag insåg att en av ekrarna släppt och virat sig innan för kransen på bakhjulet. Naturligtvis kan man tycka att jag borde kollat detta närmare vid första insikten om problemet, men icke.

Trots en stor service i januari så är cykeln gammal, och vissa problem dyker bara upp. Gärna både oväntat och olämpligt. Eftersom man först trott att det var ett gammalt lager som gett upp så har cykeln inte ens varit ett alternativ.

Nu när man vet bättre (man lär så länge man lever), är den återigen en möjlighet. Inför morgondagens arbete så är man naturligtvis extra taggad! Om vädret tillåter, och att man lyckas komma upp i tid – så cyklar man till jobbet.

Jag vet, jag är fortfarande en liten vekling som inte cyklar i regnet. Men att cykla drygt 25 km i regn är verkligen inget man har som målsättning, men ibland har man fått göra det ändå.

Speciellt under resan hem.

En ny cykel 2024!

Min cykel har varit mer än en trogen tjänare under många år, men mer och mer börjar jag inse behovet av att byta ut den mot en något bättre lämpad variant.

Den jag har idag är ganska tung, och att hitta något lättare (och snabbare) skulle onekligen underlätta saker och ting på väldigt många sätt. Hittills i år har man “bara” cyklat 6241 km. Det är visserligen inte en stäcka man fnyser åt, men samtidigt kunde den varit betydligt bättre.

Den sista tiden (läs månader) så har man cyklat extremt lite. Med 12 dagar kvar av året vill jag mer än gärna kunna hitta tillfälle att göra det ytterligare några gånger. Därför väljer jag att sikta på morgondagen – om allt vill sig väl!

Så, under natten kommer cykeln att få stå och gotta till sig. Den är smord på alla tänkbara sätt, och det återstå att se om den kommer att användas under morgondagen.

Jag hoppas personligen att det blir så, för av någon anledning ökar jag ständigt i vikt…

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2023 12 19 || 18:56

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Vissa problem är enkla…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Bra att du löste problemet med cykeln
    Ha en bra onsdag!
    Kram!

    skåningen

    2023 12 20 || 10:43

Lämna en kommentar: