Vintern är ganska mild…

Inga kommentarer

Vintern är ganska mild

Vintern är ganska mild för tillfället, då det är ca 8° grader ute. Visst föredrar man nästan minusgrader och snö, men idag var det 17.1° inomhus när jag kom hem!

Tack vare detta kan jag spara min ved till kallare tider!

Tidigare har man verkligen varit bortskämd med att ha väldigt varmt inomhus, men nu är 17.1° tydligen tillräckligt för att det ska räknas som “varmt”! Således har jag uppenbarligen ändrat min åsikt!

Det var kanske inte så svårt med tanke på att veden ändå inte kommer att räcka hela vintern. Då är det bra att lära sig hushålla lite extra med den! Ju mer ved man har, desto mer eldar man…

Man kan alltid förändras till det bättre! Detta lär dock inte hjälpa till att hålla elförbrukningen nere, men man kan alltid se fram emot sommarvärmen och dess fördelar.

Dagens eviga regnande hade man dock helst varit utan. Det handlar inte om något ösregn, utan mer duggregn – eller varför inte en väldigt intensiv dimma. Man blir fuktig om man går ut, inte blöt, om ni förstår vad jag menar.

Fruktansvärt irriterande!

Fyra arbetsdagar återstår!

Man har avverkat veckans första dag, och blott fyra återstår innan långledigheten infinner sig. För att inte vara helt oförutsägbar har jag fortsatt planeringen med hundgården, och därmed har man också skissat på vissa planer.

För att kunna fatta beslut behöver jag dock vara hemma under tiden som dagsljus råder, och därför får jag vänta till helgen. Samtidigt innebär den kvarvarande tjälen ett problem, så jobbet i sig får nog vänta till våren. Men planera kan man alltid göra.

En lång framförhållning gör också att man inte förhastar sig i några beslut. Under årens lopp så har ju hundgårdarna byggts om mängder av gånger, och 2024 lär knappast vara ett undantag från denna trend.

I nuläget handlar allt om att skapa två mindre hundgårdar. Utanför dessa kommer resten av tomten att vara direkt tillgänglig, och den kommer att bestå av drygt 3000 m² yta för hundarna att springa på. Runt om huset.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2023 12 18 || 20:53

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: