Det vilar en förbannelse…

1 kommentar

Det vilar en förbannelse

Det vilar en förbannelse över fredagarna – eller åtminstone mina fredagar. Allt i från att man råkat tappa sin kebabtallrik, haft strömavbrott och blivit sjuk.

Idag kan man dock lägga till ytterligare ännu en sak: Inget internet. I morse när jag startade upp datorn gick det inte att ansluta till internet, och jag trodde då att felet var tillfälligt.

Men när jag kom hem ville datorn fortfarande inte koppla upp, och det gick heller inte att använda mobilens uppkoppling. Hade man haft något hår så hade man slitit loss det. Jag försökte ringa tele2, men efter mer än 20 minuter i kö sa rösten samma sak: Den beräknade kötiden är mer än 50 minuter. Ja, man har inte hur mycket tid som helst att sitta i telefonkö, så jag avslutade samtalet. Efter att ha startat om routern och fixat lite på datorn kopplade den plötsligt upp. Man kunde då dra en lättnadens suck.

Varför det blev som det blev vet jag faktiskt inte, men eventuellt kan själva datorn vara problemet – och i så fall väntar lite fler problem än man är redo att hantera. Datorn har några år på nacken, och inom några månader får jag nog börja leta efter en ersättare. Men innan man gör det finns en annan viktig sak att göra: Säkerhetskopiera. Man har ju 10-tusentals bilder på datorn, och utöver detta finns en mängd dokument som man verkligen inte vill förlora!

Ja, man har onekligen haft otur med sina fredagar det senaste, och jag är  nästan övertygad om att det vilar en förbannelse över denna dag.

Men det är i alla fall fredag!

Oavsett att tekniken orsakat lite problem idag, så är det ändå fredag!

Nu har man två lediga dagar framför sig, och tanken är att man ska göra lite nytta. Exakt vad denna “nytta” kommer att resultera i återstår dessvärre att se.

Man har ju ett golv att lägga färdigt i hallen, och grindar behöver monteras, men det är inte alls som behöver göras. Det finns också ett stort behov av att dammsuga, tvätta kläder och fixa både här och där. Det stora nöjet kommer jag dock att få från det faktum att man är ledig och har möjlighet att njuta av tiden. Att man sen kommer att få uppleva två dagar med dagsljus, och jag hoppas kunna ta tillvara på den tiden.

Trots att det är fredag kväll, så lär man dock gå och lägga sig tidigt. Allt för att kunna komma upp i tid och rasta vovvarna innan dagen börjar på allvar.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2023 12 08 || 20:28

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Det vilar en förbannelse…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Inte bara Fredag den 13e som är otursdag hos dej!

    Marianne

    2023 12 10 || 12:44

Lämna en kommentar: