Den kommande elräkningen

Inga kommentarer

Den kommande elräkningen

Den kommande elräkningen lär vara något utöver det vanliga, även om det inte är helt oväntat.

November kommer sluta med den högsta elförbrukningen sen mars 2018. Detta är knappast oväntat, men man blir ändå smått förvånad.

Under flera år har elförbrukningen varit minimal. Därmed har man också nästan glömt hur mycket el som normalt krävs för att driva ett hem.

Men jag vill ändå se detta som något positivt. Uppenbart har man lyckats med tanken att göra en mindre beroende av diverse bekvämligheter. Samtidigt befinner jag mig just nu i en situation där jag behöver dra nytta av just dessa.

Något som blir uppenbart av staplarna ovan…

Någonstans kan jag ändå se allt på ett positivt sätt. Jag har ett nytt och bra jobb, och har därför råd att förbruka mer el – även om det inte var ett direkt önskemål.

Men har man snålat in på veden så får man anpassa sig efter rådande läge. Jag tycker att man lyckats väldigt väl med just detta. Även om man ibland återvänt till ett förhållandevis nerkylt hem.

Den stora orsaken är dock att jag fått ett nytt jobb, vilket gör att jag är borta minst 10,5 timmar/dag. Då är det inte heller konstigt att huset hinner kylas ner.

I detta får jag försöka hitta nya rutiner, och i skrivande stund väntar jag på en elektriker. När väl det andra elementet kommit på plats blir det lättare att hålla värmen.

Även om det inte riktigt löser alla problem.

Jag tror att alla dessa nya erfarenheter kommer att vara värdefulla i framtiden!

I morgon är det fredag!

Tidigare längtade man alltid efter fredagen, då den innebar jobb. Nu längtar man efter fredagen då det innebär en välbehövlig paus från betalt arbete. I stället kommer man att kunna ägna sig åt obetalt arbete. Och vila!

Det är ju den där hallen som fortsätter att gnaga på mitt samvete. De senaste helgerna har det inte hänt något, och även om jag gärna vill hävda att det funnits goda anledningar – så vet jag inte hur legitimt mitt latande varit.

Jag vill verkligen bli färdig, men det är ibland svårt att motivera sig själv. Låt oss hoppas att denna helg innebär ett synligt resultat!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2023 11 30 || 20:14

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: