Man är en viking…

Inga kommentarer

Man är en viking

Det hjälper föga att man är en viking när man kommer hem och ser att det är 12.3° i huset. Samtidigt ska man kanske inte förvåna sig då det varit den kallaste novemberdagen sen 2000, enligt SR.

Huruvida det stämmer eller inte vet jag ej, men detta är nog det kallaste det varit i huset.

Men när väl elektrikern varit här så kommer det att bli en jämnare temperatur inomhus. Det är alltid något man kan se fram emot. Även om man inte låter elementen jobba för högtryck när man inte är hemma.

Det är trots allt kaminens jobb! För stunden får dock kaminen hjälp från en mängd stearinljus samt ett element, och smått hjälplöst ser man hur elförbrukningen skjuter i höjden.

Inte helt oväntat, dock, med tanke på den begränsade tillgången på ved.

Hur som haver: Allt eftersom timmarna gick här hemma så steg temperaturen sakta. Så här vid läggdags så kunde termometern förmedla en härlig temperatur på 17.8°.

Det är med andra ord en precis lagom temperatur. Allt jag behöver göra nu är att mata kaminen ordentligt, samt låta det extra elementet stå på under natten.

Jag förväntar mig att temperaturen på morgonen är något högre än man är van vid. Man är en viking under förutsättning att det finns bekvämligheter att tillgå.

Som exempelvis varmt kaffe på morgonen. Men också ett element och en kamin. Ett nerkylt hus tar väldigt lång tid att värma upp, så denna nedkylning är något jag får försöka motverka.

Mitten av arbetsveckan närmar sig!

Medan Kung Bore gör sitt, får jag göra mitt. Det ser inte ut som att det kommer att bli något cyklande denna vecka, men hoppet om mildare väder håller i sig. Dessutom faller något just nu som närmast kan beskrivas som snö.

Jag antar att man får ta en dag i taget, samtidigt som man försiktigt drömmer om en stundande fredag!

En fredag som förhoppningsvis inte innebär ett strömavbrott… Jag anser att jag förtjänar ett rejält och ordentligt fredagsmys efter förra fredagens missöde!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2023 11 28 || 21:47

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: