Minusgrader och vind…

1 kommentar

Minusgrader och vind

Minusgrader och vind är verkligen ingen bra kombination! Detta är något som blir uppenbart med all önskvärd tydlighet denna afton.

Just nu visar termometern att det är -6.1 °.

Om än vinden är mild så kyler den ner en extremt snabbt. Att bara kika ut genom dörren gör att man blir iskall på bara ett par sekunder.

Kaminen jobbar för högtryck, och elementen likaså. Trots detta är det uppenbart svårt att få upp värmen i huset, och det är naturligtvis besvärande på mer än ett sätt.

Trots att kylan konstant försöker tränga sig på, så finner man glädje i enkelheten. Man tar på sig en tröja och se till att mata kaminen med vad den behöver.

Kanske kan några tända ljus hjälpa till i kampen mot kung Bore? Även om det är tveksamt att jag kan tända tillräckligt många ljus.

Ordet “tilläggsisolering” börjar eka inom en. Ja, kanske borde man tilläggsisolera huset för att hålla nere kostnaderna ytterligare i framtiden?

Jag inledde veckan med bilåkande!

Under hundarnas morgonpromenad siktade man på att ta cykeln till jobbet, men antalet minusgrader gjorde att man tänkte om. Att cykla drygt 25 km i -7° skulle göra en något nerkyld.

Jag har testat liknande förr, så jag talar av erfarenhet. Nog för att det finns vissa små knep att skydda sig från kylan, men man undkommer inte kylan under 75 minuter.

Jag borde däremot försöka hitta kläder som lämpar sig för längre cykelturer i minusgrader. Dessa får inte vara för varma, eller för kalla – utan dessa ska vara typiskt svenska.

Det vill säga “lagom”.

Sådana kläder är nog svåra att hitta. Att skydda sig mot vinddraget är en utmaning, då man vill göra det utan att förhindra klädernas möjlighet att andas.

Om vinden mojnar tills i morgon får jag möjlighet att överväga cykeln ännu en gång.

Jag är ingen vintercyklist, även om jag gärna skulle vilja vara det!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2023 11 27 || 21:02

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Minusgrader och vind…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Nej att cykla i snö skulle jag inte våga, det är tillräckligt äventyrligt för min del, att gå i den.
    Det finns väl såna jackor med “vindskydd” över bröst och mage? Tycker mej ha sett de på sportaffärer.

    Marianne

    2023 11 28 || 11:40

Lämna en kommentar: