Kylan är alltid uppskattad…

Inga kommentarer

Kylan är alltid uppskattad

Kylan är alltid uppskattad, speciellt när den kommer innan snön. Som hundägare ser man helt klart flertalet fördelar – minusgrader dödar nämligen fästingar.

Utan snö är det väldigt svårt för dessa att gömma sig.

En annan fördel är helt klart den klara och krispiga luften, och att klart väder också ger solsken. Något bilden ovan tydligt bevisar. Men samtidigt; när det är kallt behöver man ta till andra åtgärder också.

Som exempelvis att mata kaminen!

För stunden finns ingen klyvd ved färdig, så jag får klyva ved allt eftersom behovet uppstår. Men veden är i alla fall torr och fin. En del av denna har legat och torkat några år.

Återigen funderar man dock på hur man ska göra inför nästa år. Ska jag köpa ved, eller ska jag fortsätta ta ner träd på tomten? Det mest ekonomiska alternativet är ju det sista, men samtidigt är kanske det mest behagliga alternativet det första.

Dessutom får man då uteslutande fin björkved som sprakar extra gott i kaminen.

Idag används element för att kompensera för bristen på ved, och för stunden verkar det inte bli speciellt dyrt från månad till månad. I genomsnitt förbrukar jag kanske ca 30 kWh/dygn, och det är faktiskt ganska ok.

Trots att man tidigare förbrukade mindre än 5 kWh/dygn.

Ska man elda ved under nästa säsong lär man troligtvis behöva börja fixa med det redan nu. Om man inte väljer att köpa ved, vill säga.

Inför detta är jag väldigt kluven, så att säga. Därmed får jag nog fortsätta fundera på hur jag ska göra, och när jag ska göra det.

Helgen är slut!

Tänk så snabbt en hel helg kan gå. Det känns som att helgen kunde börjat bättre, med tanke på fredagskvällens strömavbrott. Men nu sitter man i alla fall här en söndagskväll.

Om drygt 1 timme måste man gå och lägga sig om man ska orka komma upp i tid.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram

Skrivet av Henrik Olsson

2023 11 26 || 21:11

Publicerat i Baronen - In Real Life

Lämna en kommentar: