Elförbrukningen fortsätter att stiga…

1 kommentar

Elförbrukningen fortsätter att stiga

Elförbrukningen fortsätter att stiga, men inte så mycket man först befarat. Detta till trots har den genomsnittliga förbrukningen ökat från knappt 5 kWh/dygn till drygt 10 kWh/dygn.

Det dröjer ytterligare några månader innan den kallaste perioden infaller. Då lär man troligtvis få se ett helt annat resultat än idag.

Ändå är elförbrukningen fortsatt låg med tanke på enligt samhällets mått mätt.

Att inomhustemperaturen är lägre än normalt är ganska självklart, men samtidigt är det en kompromiss som kommer att löna sig i längden.

Elförbrukningen fortsätter att stiga

Något man kan göra nu är att försöka vända trenden på bästa tänkbara sätt.

Samtidigt får man vara nöjd över att elförbrukningen är så pass låg som den är. Ett hus på ca 165 m² har normalt en betydligt högre elförbrukning än vad jag har.

Måtte den aldrig bli normal!

Sånt som värmer!

Här hemma har jag varit mer än ovillig att använda något element, men då tillgången på ved är blygsam har jag fått tänka om något. Detta innebär dock inget mer än att elementet hjälper till att bibehålla en någorlunda ok värme. Det vill säga; minst 18 grader. Resterande del av värmen får komma från kaminen.

Samtidigt använder man avsevärt mycket mindre ved då man jobbar heltid idag. Något som på många sätt faktiskt hjälper till att hålla alla olika kostnader nere.

Att det dessutom är en ganska mild höst gör knappast saken sämre.

Dessutom kan man alltid ta på sig en extra tröja om man tycker att det är lite kyligt på morgonen. Eller varför inte tillåta sig själv att gosa ner sig i sängen, omgiven av två hundar som mer än gärna ligger nära?

Idag fick man äntligen cykla!

Trots att man tog sig en välbehövlig sovmorgon idag, så vaknade man ändå tidigt. Efter morgonkaffet bestämde jag mig för att ta en cykeltur in till stan, och det var också den första cykelturen sen den 24:e oktober.

Det har varit ett ovanligt långt uppehåll, men vädret har inte varit direkt fördelaktigt. Samtidigt så har man inte heller lyckats hitta någon energi för att cykla.

Jag hoppas dock att kommande vecka erbjuder fler möjligheter, då man verkligen behöver röra på sig. Inledningsvis märkte man en tydlig skillnad på vågen när man cyklade flera dagar i veckan. Nu så har trenden vänt, och jag står allt stadigare på jorden samtidigt som vinden får allt svårare att påverka mig.

Ca 90 kg väger man nu, och så kan vi inte ha det! Fler cykelturer, längre promenader med hundarna och mer styrketräning är mer eller mindre ett måste!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 11 11 || 18:22

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'Elförbrukningen fortsätter att stiga…'

Subscribe to comments with RSS

  1. Bra att du har koll på elen!
    Ha en bra söndag!
    Kram!

    skåningen

    2023 11 12 || 11:34

Lämna en kommentar: