Fler mil är att vänta…

1 kommentar

Fler mil är att vänta

Fler mil är att vänta på detta fantastiska transportmedel. Efter att ha framfört ett önskemål till Godistanten så svängde hon förbi Biltema i Varberg och köpte en ny cykelkorg.

Anledningen till detta är att jag ska slippa ha ryggsäcken på ryggen, samt att viktfördelningen gör cykeln betydligt mer stabil.

Korgen på sidan gör att den kan bli lite ostabil.

Efter att ha monterat den fick man också montera reflexen, samt fixa fästet för baklyset. Därefter smörjde man upp cykeln ordentligt och pumpade däcken.

I natt ska den få stå i vardagsrummet och “gotta” till sig ordentligt. I morgon siktar jag på att cykla igen, om inte väderleksprognosen förändras markant. Vädermässigt ser denna vecka väldigt lovande ut, men jag får ändå tänka på att inte överanstränga kroppen. Dagarna blir ju väldigt långa när man cyklar, så jag tänker eventuellt max två dagar i rad.

Sen får man köra bil åtminstone en dag.

Inget är dock ristat i sten, och just nu känns det som att man verkligen får passa på att använda cykeln.

Hittills i år har man fått ihop 5791,7 km, i jämförelse med 5903,7 km förra året. Drygt 11 mil till, och sen halkar 2022 ner ett pinnhål i statistiken.

Några 10’000 km lär man knappast få ihop i år, men man får hålla hoppet vid liv under nästa år. Mitt nya jobb ger helt andra möjligheter, och får man fortsätta efter 6 månader så blir det mer cyklande!

Fler mil är att vänta

Kylan har anlänt…

Det har blivit märkbart kallare nu, och när man började cykelturen mot jobbet så låg temperaturen obehagligt nära nollan. Det hindrade dock inte mig, men man fick ändå pälsa på sig lite mer för att klara av den knappt 70 minuter långa cykelturen.

Väl framme var tårna märkbart kalla, men inte så kalla att man vill köpa bättre skor. I alla fall inte än, men jag är övertygad om att den dagen lär komma inom kort. Tygskor skyddar inte alls mot den kalla luften.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 10 16 || 20:32

1 svar to 'Fler mil är att vänta…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Goförmiddag!
  I morse var det minusgrader så det var fruset .
  Bra tänkt med cykelkorg!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2023 10 17 || 09:50

Lämna en kommentar: