Jag känner tacksamhet…

2 kommentarer

Jag känner tacksamhet

Jag känner tacksamhet på en mängd olika sätt över allt som hänt de senaste veckorna. Omtumlande som det än må ha varit.

Gårdagens besked om att jag fått ett nytt jobb var mer eller mindre som en skänk från ovan.

Mitt i stormen infann sig lugnet både plötsligt och oväntat. Det är onekligen en häftig känsla, och den bekräftar också på något sätt den känsla man burit på under många år:

“Allt löser sig!”

I morgon är det dags att ta sig in till stan för att skriva på kontraktet och hämta arbetskläder. På måndag börjar man på sitt nya jobb.

Ska jag fortsätta jobba extra som ordningsvakt?

Under gårdagen meddelade jag både vaktbolaget och Strandbaden att jag kommer att sluta. I skrivande stund har jag endast 8 schemalagda pass kvar som ordningsvakt. Från och med oktober finns inga, och det är tveksamt att det kommer att bli några fler i framtiden.

I april 2024 löper mitt förordnande ut, och om jag inte förnyar det så kommer jag inte längre att få jobba som ordningsvakt. Inför detta känner jag mig väldigt kluven.

Jag älskar verkligen att jobba som ordningsvakt! Arbetet är socialt, och man ställs inför alla möjliga situationer, och träffar mängder av människor.

Det finns planer på att förnya mitt förordnande genom att gå en fortbildning hos polisen. Problemet är dock att den kostar 8000 kr (+ resa, hotell mm).

Detta är en stor kostnad om man inte har för avsikt att jobba regelbundet, men samtidigt vet jag inte om jag vill förlora mitt förordnande helt och hållet. I så fall måste jag gå om hela utbildningen, vilket i så fall blir oskäligt dyrt och tidskrävande.

På något sätt hoppas jag att man kan fortsätta som ordningsvakt, åtminstone lite extra då och då när andan faller på. Kanske kan en sån dyr investering löna sig i sådant fall.

Om inte annat för att behålla möjligheten några år till.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 09 01 || 07:17

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Jag känner tacksamhet…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Jag hoppas att det ordnar sig med att du får fortsätta som ordningsvakt !
  Svar….Jag skulle behöva ligga på sträckbänken och bli några cm längre
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2023 09 01 || 09:39

 2. lycka till på nya jobbet! 🙂

  Pauline

  2023 09 03 || 18:20

Lämna en kommentar: