Flitens lampa lyser svagt…

2 kommentarer

Flitens lampa lyser svagt

Flitens lampa lyser svagt, men uppenbarligen ändå tillräckligt för att saker och ting ska hända här hemma på Hundgården! Vägen bakom huset blev i alla fall kantklippt i eftermiddags.

Vädret har varit något ostadigt, men ändå behagligt.

Under förmiddagen trampade man glatt in till stan i regnet, och på vägen hem kunde man för första gången använda sig av den cykeltunnel som precis blivit asfalterad!

Bilden är förvisso ganska dålig, men känslan var absolut härlig! Nu finns det alltså ett tryggt alternativ för den som vill gå eller cykla mellan Ljungby och Vinberg. Ja, till och med hela vägen in till Falkenberg!

Jag hoppas innerligt att denna cykelbana kommer att bli flitigt använd på alla tänkbara sätt. För egen del kommer jag att använda den så mycket det bara går. Under många år har man längtat efter just en cykelbana in till stan, och även om den inte riktigt går hela vägen hem till mig så duger den alldeles utmärkt!

Kan någon förklara detta?

Tänk dig att du som bilist kör upp längs en cykelbana. Du ser en cyklist jämsides, men väljer ändå att svänga höger mitt framför denne.

Du blinkar, men det betyder väl knappast att det är ok?

Det vill till att bromsa ordentligt vid ett sånt här tillfälle, annars lär man köra in i sidan på bilen. Man undrar varför vissa bilister väljer att göra så… Är inte en oskyddad medtrafikants säkerhet mer värt i en bilists ögon?

Av någon anledning verkar sånt här hända ganska ofta vid just den här platsen, och det minst sagt är lika frustrerande varje gång.

Det är inte första, eller sista, gången man råkar ut för något sånt här. Lyckligtvis har man hittills klarat sig från att bli skadat, i alla fall när andra varit inblandade. Cyklat omkull har man ju ändå gjort några gånger, med varierat resultat…

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 06 29 || 21:29

2 svar to 'Flitens lampa lyser svagt…'

Subscribe to comments with RSS

 1. OH! Vilken dåre att köra! Tur att du klarade dig!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2023 06 30 || 09:36

 2. Ja du, alltför många bilister är egoistiska, gäller inte högerregeln även om det är en cyklist som som kommer på korsande väg?
  Här verkar turisterna hellre köra ihjäl en cyklist eller gångtrafikant där det är heldragna linjer, än väntar en halv minut på att mötande bil ska passera, finns det ett cykelfält så används det förstås till parkering och cyklisterna ska ut i trafiken.
  Vet inte om jag berättat tidigare, men i början på förra sommaren var det en husbil som slog omkull en cyklist, förstår inte vad de hade backspeglarna till, föraren tittade inte i de och såg inte vad som hände utan körde vidare.

  Marianne

  2023 06 30 || 10:50

Lämna en kommentar: