Jag har andra behov…

2 kommentarer

Jag har andra behov

Att jag har andra behov har säkerligen framgått med all önskvärd tydlighet under årens lopp. I skrivande stund sitter man återigen och trånar över alla olika cykelkärror och hundburar mitt hjärta fattat begär till.

Dagens datum avslöjar även att det gått nästan ett år sen jag upptäckte Hinterher.

Man är dock inte närmare ett ägande nu än då. Planen var väl att man skulle spara pengar, men då man antalet arbetade timmar minskade kraftigt under ett antal månader gick det inte att spara.

I stället började man nalla ur spargrisen.

De ekonomiska utsikterna har förvisso vänt, men det tar tid att komma tillbaka. Målet att kunna köpa en sån här kärra har dessvärre lagts på hyllan.

Idag har jag dock hittat ett väldigt smidigt alternativ för både hundbur och transport i övrigt, och jag tror att detta kan vara den lösning jag söker. Därmed inte sagt att man i skrivande stund har råd med en sådan utgift.

Viktmässigt ser det dock ut som att kärra + bur kommer att väga ca 25 kg, vilket är överkomligt. Priset är lite mindre överkomligt med sina knappt 20’000 kronor för detta inköp…

Det är tveksamt att man hinner spara ihop detta i år, men om inte annat så har man något extra fint att se fram emot nästa år! Ja, det blir uppenbart att jag har andra behov än majoriteten. Det finns dock inget att oroa sig över, men den dagen jag skriver att jag börjar spara pengar till en resa – då är det läge att börja oroa sig!

Min gamla trotjänare:

Min gamla cykelkärra hade ju allt man kunde önska sig, utom “lättvikten”.
Den vägde hela 40 kg utan packning.

Men den var samtidigt extremt tålig, och fick utstå det ena eldprovet efter det andra! Den kärran återgick till kretsloppet för några år sedan, något jag ångrar bittert idag. Kanske inte så mycket för att det varit praktiskt att använda den, utan mer för att den påminner om tider som flytt.

Det är trots allt trevligt att bli påmind om det.

En dag ska mina vovvar få en efterlängtad och välförtjänt tur i en ny cykelkärra för hundar!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 06 20 || 19:08

2 svar to 'Jag har andra behov…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Tills du får en ny kära ,så får hundarna springa bredvid cykeln!
  Kram

  skåningen

  2023 06 20 || 20:57

 2. oj vad mycket det finns! jag hade velat ha en barnen i bullerbyn skrinda att dra barn/saker i 🙂

  Pauline

  2023 06 21 || 17:01

Lämna en kommentar: