En hållbar ryggsäck…

4 kommentarer

En hållbar ryggsäck

En hållbar ryggsäck är alltid att föredra, speciellt när det finns lite finesser som gör den än mer användbar. Exempelvis att den har en solcellspanel och en hyfsat stor powerbank.

Denna ryggsäck har allt detta, och den har varit i min ägo sen februari 2014. Den köptes inledningsvis för projektet “Var det bättre förr“, men har använts flitigt även efter att projektet var till ända.

Åren har onekligen satt sina spår, men det har sin charm. Idag gjorde jag dock något jag aldrig tidigare gjort med någon ryggsäck: Jag tvättade den.

Behovet var minst sagt stort efter alla dessa år, men nu känns den fräsch igen. Slitaget är dock inte så mycket att göra åt, men den lär förhoppningsvis duga i ytterligare ett par år.

För den som undrar: Jag tog bort solcellspanelen och batteriet, så ingen elektronik hamnade i tvättmaskinen. Allt med ett enkelt handgrepp!

Som ni ser har solcellspanelen varit med om både det ena och det andra under åren. Otroligt nog funkar den fortfarande utan problem.

Inköpspriset av denna fantastiska ryggsäck var 3999 kronor, vilket förvisso var ganska saftigt – men samtidigt har det varit värt varenda krona!

Blir det en ny ryggsäck?

Förr eller senare så kommer denna ryggsäck att få återgå till kretsloppet, och inför detta faktum ställer man sig en viktig fråga: Blir det en ny ryggsäck?

Nja, det korta svaret blir nog ‘nej’. Dels för att jag inte kan hitta en liknande eller motsvarande ryggsäck, men också för att det inte riktigt finns det behovet längre.

Den senaste ryggsäcken jag köpte i juli 2022 kommer en dag att få ta över rollen helt och hållet. Den är lite rymligare än dess föregångare, vilket är bra så att man får plats med uniformen och allt annat man behöver ha med sig till jobbet.

Detta är egentligen en akutryggsäck från Medistore, men även detta är en hållbar ryggsäck som kommer att tjäna mig väl under många år.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 06 19 || 14:00

Publicerat i Baronen - In Real Life

4 svar to 'En hållbar ryggsäck…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Ryggsäck med solfångare har jag aldrig sett!
  svar..Jag tror att den skylten hade passat på många gator!
  Kram!

  skåningen

  2023 06 19 || 14:38

 2. Imponerande att ryggsäcken har hållt så länge! Det är bra jobbat. Skönt att den gick att tvätta utan problem!

  Yasmine

  2023 06 19 || 22:36

 3. Här är det idag 24,5 + utan sol!
  Jag har en liten ryggsäck den räcker till mig.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2023 06 20 || 09:27

 4. Tyvärr slits favoriter och det är bara att gilla läget, men än så länge håller den väl något år till?

  Marianne

  2023 06 20 || 11:55

Lämna en kommentar: