När tiden är inne

3 kommentarer

När tiden är inne

När tiden är inne händer det saker!

Idag var det hög tid att faktiskt ta tag i arbetet, men först efter klockan 19.00. Solen hade börjat försvinna bakom trädtopparna, och det var märkbart svalare ute.

Men ändå extremt svettigt, något man tydligt märkte när man faktiskt började jobba. Det hela började med att jag klättrade upp så långt jag bara klarade av och fäste ett rep som jag köpt tidigare under dagen.

Wilja fick inte följa med, men hon höll hela tiden koll på vad jag hittade på för något.

Därefter monterade jag ner grindar och ribbor, stängde undan hundarna och började såga. Naturligtvis hade jag glömt att tanka, så efter bara en liten stund så dog sågen.

Strax efteråt insåg jag att kedjan behövde slipas, och ytterligare ett litet stopp inleddes. Men, när allt var färdigt kunde man börja såga.

Jag hade ett önskemål att trädet skulle falla åt ett håll, men förstod ganska snart att trädet hade helt andra planer när det knakade till första gången…

Det föll rakt över två andra sektioner, varav en blev lite krokig. Trots detta lilla missöde var jag ändå väldigt nöjd över det faktum att en av fyra stammar var nere.

Efter att jag sågat upp stammen i lite mer hanterbara bitar fortsatte jag på nästa träd. Denna gång blev det precis som planerat, och stammen föll mellan två av stolparna utan att röra någon av dessa.

Det var då dags att snabbt dela stammen så att man kunde sätta tillbaka sektionerna igen och släppa ut hundarna. I morgon får jag försöka återställa staketet på bästa sätt, och sen kan man fortsätta med att såga och klyva upp allt innan man lägger inte det i vedförrådet.

Videoklipp:

https://www.instagram.com/reel/Cte5wwsR6z_/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Klippet här ovan visar hur ena valde att gå sin egen väg, och visa att saker och ting kan hända när tiden är inne.
Med dessa enkla rader önskar vi på Hundgården er alla en riktigt trevlig kväll!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 06 14 || 22:39

Publicerat i Baronen - In Real Life

3 svar to 'När tiden är inne'

Subscribe to comments with RSS

 1. Bra jobbat!!!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2023 06 15 || 09:53

 2. ja så svårt att styra träd men bra jobbat!

  Pauline

  2023 06 15 || 19:13

 3. Skönt att det gick bra andra gången!

  Yasmine

  2023 06 15 || 21:31

Lämna en kommentar: