Trädet står fortfarande kvar…

2 kommentarer

Trädet står fortfarande kvar

Trädet står fortfarande kvar, och det känns nästan som att det hånar mig. Jag har varit uppe och kikat, och har insett att man nog bör vara två stycken för detta arbete.

Någon får sköta handvinschen medan jag sköter motorsågen.

Det är framförallt stammen som stegen står lutad mot, som utgör det stora problemet. Den skulle kunna falla lite si och så, och det är naturligtvis ett ganska stort problem. Jag vill att den faller åt ett håll, men den skulle lika gärna kunna fall åt helt fel håll.

Det har ju funnits tankar på att hyra en släpvagnslift, och det är kanske inte något man helt ska förkasta – trots att det kostar en del.

I detta ska man nog inte låta pengar vara den enda styrande variabeln.

Jag har hittat en privat släpvagnslift man kan hyra till priset av 1000 kr/dygn. Visst, det är mycket pengar, men samtidigt får man tänka sig att om stammen faller galet fel så kan kostnaden bli avsevärt högre än så.

För att inte tala om riskerna med att klättra 6-7 meter upp i ett dött träd för att fästa en lina…

Med dessa saker i åtanke så känns beslutet att hyra en släpvagnslift allt mer rätt. Speciellt om man har för avsikt att utföra arbetet helt på egen hand…

Men… jag vill ge mig själv ytterligare en chans. Kan jag få fällt den besvärande stammen i fråga, så är övriga stammar inget större problem. I alla fall inte nämnvärt. För detta behöver jag dock hitta någon frivillig som kan hjälpa till.

Trädet står fortfarande kvar, men enbart på grund av en något besvärlig stam… Med facit i hand skulle man tagit ner detta träd för många år sedan!

Det snusfria livet fortsätter!

Man har idag lyckats avverka drygt ännu ett dygn som nikotinfri, och det är bara positivt, även om det inte är helt enkelt hela tiden.

Men det bästa är att ta ett steg i taget, en timme i taget, och en dag i taget…
Till detta kan man också ta en godisbit i taget!

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 06 13 || 22:18

Publicerat i Baronen - In Real Life

2 svar to 'Trädet står fortfarande kvar…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Var försiktig med trädet!
  Idag blir det varmt Så tänk på att dricka mycket vatten.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2023 06 14 || 10:01

 2. Du har inte funderat på att leja bort jobbet helt till någon som har detta som yrke? Det skulle nog vara billigare än att hyra en lift och mindre risk/jobb för dej.

  Marianne

  2023 06 14 || 11:35

Lämna en kommentar: