I vilken ände börjar man?

1 kommentar

I vilken ände börjar man

I vilken ände börjar man?

Det må vara så att man jobbar i kväll, men sen är man ledig ända fram tills lördag kväll. Efter att man utfört det arbetspasset är man ledig ända tills nästa lördag.

Förhoppningen är att man under dessa lediga dagar ska lyckas åstadkomma några mindre underverk. Främst lär det handla om att fälla den enkla samling av döda körsbärs… stammar? Vad jag kan se är det bara ett träd med fyra stammar, men det är oviktigt.

Det är fortfarande fyra stammar som måste fällas med största försiktighet.

För att kunna utföra detta arbete lär jag behöva ta ner en sträcka av staketet som ligger hitom trädet. Framförallt handlar det om de 7 metallsektioner som syns i bild.

Det finns ett betydligt bättre användningsområde för dessa, men mer om det lite senare…

Hur jag ska lyckas fälla dessa stammar så enkelt som möjligt återstår att se, men man lär troligtvis behöva använda en vinsch och lite hjälp från en vän.

Det finns ved till vintern!

Det är några år sedan detta träd dog pga en högst oväntad köldknäpp tidigt en vår, och sen har det stått livlöst utan problem. Nu är det dock dags att fälla det mesta av trädet och använda det som ved till vintern. Det är svårt att uppskatta den exakta mängden, men detta kommer garanterat att bidra med en hel del härlig värme när kylan återvänder.

Fördelen med detta är dessutom att trädet redan hunnit torka under några år. Visst, det har kanske inte samma energivärde som om jag tagit ner det i tid, men vad gör väl det.

Jag har dock för avsikt att spara ca 2 meter av varje stam för djur- och insektsliv. Har du något tips om hur man kan göra för att det ska bli så bra som möjligt för dessa är du mer än välkommen att hör av dig.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 06 11 || 14:22

Publicerat i Baronen - In Real Life

1 svar to 'I vilken ände börjar man?'

Subscribe to comments with RSS

  1. skönt med lite ledigt, försök att vara lite ledig också 🙂

    Pauline

    2023 06 13 || 18:51

Lämna en kommentar: