Nu är man ledig!

2 kommentarer

Nu är man ledig

Nu är man ledig på riktigt! Man är ju inte riktigt van vid att jobba 5(!!) dagar i sträck. Speciellt inte efter några år med 2-3 pass i veckan.

Att det längsta passet bara varit 7,5 timmar talar vi tyst om…

Antar att man kanske blivit lite bekväm för sitt bästa. Förhoppningsvis kommer man återigen att kunna anpassa sig själv till en deltid förhållandevis snabbt.

All den fritid man haft har ju under senare tid inte riktigt förvaltats på bästa sätt, så att man i stället jobbar är verkligen inte något negativt.

För stunden kan man dock njuta ordentligt över att man nu är ledig i två dagar. Trots det faktum att dessa dagar lämpligtvis kommer att innehålla en hel del arbete här hemma.

Exempelvis borde man fälla ett antal träd, dammsuga huset och sladda gårdsplanen. Hur det blir med allt återstår faktiskt att se, men jag hoppas naturligtvis på ett gott resultat.

Klockan börjar nu närma sig 03.00, men jag känner inget press överhuvudtaget, för nu är man ledig på riktigt! Tanken är i alla fall inte att sova allt för länge i morgon, utan i stället komma i gång med arbetet i skaplig tid.

På ett sätt fasar jag lite över kommande vinter, med tanke på hur lite ved jag kommer att ha. Samtidigt så kommer jag fortsättningsvis att använda element i större utsträckning än tidigare. Det är trots allt billigare (och smidigare) på alla tänkbara sätt.

Naturligtvis under förutsättning att inte elpriserna är skyhöga…

Den senaste tidens träning…

… har varit pinsamt dålig av flera anledningar. Det finns en risk att maj månad blir den sämsta på väldigt länge, men jag har valt att inte pressa mig själv för mycket. Det behövs trots allt en sund balans i vardagen så att man själv fungerar så bra som möjligt.

Icke desto mindre tillfälle och möjlighet. Personligen hoppas jag på att vardagen snart erbjuder fler tillfällen och möjligheter för träning.

Inte för stunden, då jag nu siktar på att krypa ner under täcket…

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 05 18 || 03:07

2 svar to 'Nu är man ledig!'

Subscribe to comments with RSS

  1. Om du har jobbat mycket så blir det väl automatiskt mindre tid för träning. Det är lättare att vänja sej med kortade arbetstid än tvärtom, så jag kan tänka att 7 1/2 timme kändes långt.

    Marianne

    2023 05 18 || 09:07

  2. härligt med ledigt! hoppas du har en bra helg 🙂

    Pauline Hurtig

    2023 05 20 || 09:04

Lämna en kommentar: