Arbetet är i full gång!

2 kommentarer

Arbetet är i full gång

Arbetet är i full gång!

Planen att vakna i någorlunda tid resulterade inte riktigt i att man vaknade i någorlunda tid. Låt oss inte fördjupa oss ytterligare i just detta.

Hittills idag har man fällt två träd, och det är alltid en bra början. Om än något sent…

Naturligtvis så uppstår alltid olika problem under arbetets gång. Det första trädet var något mindre och föll fint över staketet till gårdsplanen.

Det andra trädet var dock något större och lutade ut över vägen som går förbi huset. I sig är det kanske inte ett större problem, men man vill ju inte blockera vägen i onödan.

Så jag fällde det. Till min stora förvåning gick inte arbetet allt som tänkt… Det hakade nämligen fast i ett träd som stod bredvid, och blev hängandes på ett mindre lämpligt sätt.

Av den anledningen fick man också fälla ytterligare ett träd, och slutligen föll båda över vägen. Det skulle dock visa sig att problemen inte var över. Under röjningsarbetet så klämdes motorsågen fast, och det var omöjligt att få loss den utan att skada svärdet.

Till slut lyckades man dock flytta stammen så att motorsågen lossnade, och sen fick man verkligen arbeta i sitt anletes svett för att röja vägen.

Genom hela arbetsinsatsen så stod Wilja på andra sidan staketet och visade sitt missnöje på ett väldigt högljutt sätt. Att husse gör saker inför henne, men utan henne, är tydligen inte acceptabelt överhuvudtaget!

Om hon ändå kunde förstå varför hon inte får närvara när husse fäller träd…

I övrigt:

I ett av mina tidigare inlägg så kritiserade jag kristna församlingar, och den väntade responsen dröjde inte speciellt länge. Pastorn i min tidigare församling har ringt och skickat sms. Jag har dock valt att att ignorera detta, just på grund av följande:

Var jag inte viktig innan, så är jag inte viktigt nu. Som jag ser det önskar dessa bara tysta mig, då kritik mot kristna församlingar aldrig är ett uppskattat inslag. För att ytterligare kommentera detta nämner jag följande: Matteusevangeliet 23:27-28.

De som anser att jag har rätt eller fel, får mer än gärna dela sina åsikter i kommentarsfältet. För min del avslutas dessa ämne den dag då Tullbrokyrkan ändrar sin inställning och värderar människor på ett korrekt sätt.

Detta blir dock en strid som i första hand kommer att utkämpas på andra platser än här.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 05 18 || 16:08

2 svar to 'Arbetet är i full gång!'

Subscribe to comments with RSS

 1. Håller med dig att många är som Matt 23:27,28 Hycklare inuti.Men inte alla.Titta i Psalm 1:1-2 och Johannes 17:3.
  Lycka till!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2023 05 19 || 10:35

 2. Tänk att det nästan alltid ska krångla när en ska företa sej något, jag kan förstå frustrationen när stammen nyper fast sågen.
  Angående pastorns meddelande så håller jag med, var du inte viktig tidigare så vad har ändrats eftersom du är det nu?
  Min åsikt om församlingar och kyrkan nämnde jag tidigare och den står jag för.

  Marianne

  2023 05 21 || 12:40

Lämna en kommentar: