Det är ett mysterium…

5 kommentarer

Det är ett mysterium

Det är ett mysterium hur ett 4mm tjockt fäste kan vrida sig 180 grader…

Grinden mellan hundgården och rastgården stod öppen när jag vaknade idag. Det i sig är kanske inte konstigt då jag kan ha glömt att stänga den innan jag cyklade till jobbet igår.

Även fast jag är 99% säker att den var stängd. Eller kanske till och med 100% säker. Vissa rutiner sitter i ryggmärgen, så att man knappt tänker på det.

När jag skulle stänga den idag så gick det inte, och orsaken var minst sagt förvånande. Fästet hade böjt sig 180 grader inåt.

Första tanken var att någon av hundarna rusat rakt igenom grinden, men det är inte möjligt. I alla fall inte utan att också böja grinden nät och kränga ramen.

Dessutom hade det utan tvekan orsakat skador på hundarna, men båda har sina tänder kvar, och inga sår eller märken på nosen eller huvudet.

Ja, det är ett mysterium av sällan skådat slag, så dela gärna med dig om du har en idé. Den röda färgen man på grinden är gammal målarfärg, så det är inget man behöver oroa sig för.

Vanligtvis när grinden är stängd sitter karbinhaken som på bilen nedan. Den har några år på nacken, och har varit trasig långt innan detta.

Då man inte lyckas hitta någon orsak till detta får man nog bara släppa det, men det är något väldigt märkligt med detta.

… och så lite träning…

Man har ju varit flitig och cyklat till jobbet de senaste dagarna, men idag kommer jag nog att välja bilen. Vädret har blivit lite ostadigt, och jag känner att kroppen kan dra nytta av lite vila.

Tre dagars arbete återstår, och sen kan man luta sig tillbaka och njuta av några dagars ledighet. Eller åtminstone blir det några dagar med icke betalt arbete kombinerat med vila.

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig söndagskväll och en fin start på den nya veckan.

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 05 14 || 15:46

5 svar to 'Det är ett mysterium…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Ja det var minst sagt märkligt.
  Kanske någon från andra sidan som inte vill se hundarna instängda 😉

  Marianne

  2023 05 14 || 21:12

 2. Jag mistänker att det kan vara någon som kört på grinden.
  Jag har ett högt staket runt hela trädgården.Jag hade en hund som var advokat “hittade alla kryphålen”Så jag satte upp staket la stora stenar nertill.Hunden finns inte mer.
  Min granne som har två katter är märklig!
  Jag upptäckte att det var gjort ett hål i staketet böjt upp från stålvajern och en tång låg på hennes tomt.Jag ringde på och sa till att hon fick vara extra uppmärksam och att hon skulle kolla så att hon inte blev av med något på sin altan.Hon sa att det var råddjur som gjorde hål. Aha sa jag,,Jag har aldrig träffat ett rådjur med tång.Jag lagade hålet och nu för två veckor sen var det hål igen Det är uppböjt från stålvajern.
  Jag sa att nu hade jag anmält till polisen och att det nog var en tvåbent rådjur.Ska sätta upp kamera.Om min hund kommer ut och ställer till en bilolycka personer som blir skadade och döda skulle vara hemskt det sa jag till henne.
  Det finns konstiga människor!
  Kram!

  skåningen

  2023 05 14 || 22:27

 3. Jag har kollat,jag får sätta upp kamera som filmar min egen tomt. Jag kan skriva ett meddelande på carporten..
  Ha en bra måndag!
  Kram!

  skåningen

  2023 05 15 || 10:08

 4. Bra att du kunde fixa grinden.
  Kram!

  skåningen

  2023 05 15 || 10:15

 5. nämen oj..

  Pauline

  2023 05 16 || 19:36

Lämna en kommentar: