Gräsklipparen fick jobba idag…

2 kommentarer

Gräsklipparen fick jobba idag

Gräsklipparen fick jobba idag, och efter drygt 1 timme var man färdig. Det är uppenbart att gräsmattan mått bättre, men den kommer nog att må bättre lite senare.

Gräset hade kanske inte blivit speciellt långt överlag, utan snarare bitvis. Icke desto mindre kunde man få känna den ljuva doften av nyklippt gräs medan man utförde arbetet.

Lite värme, sol och regn kommer nog att väcka den till liv i större omfattning.

För att skydda den kommer jag också att behöva göra en liten förändring i hundgårdarna så att hon inte har fri tillgång till denna del när husse är på jobbet. Den förändringen kommer också att vara till nytta när höglöpet börjar så att man enkelt kan hålla i sär hundarna.

Det blir dock inte speciellt mycket gjort denna vecka, då man jobbar ovanligt “mycket”. Förhoppningsvis hinner jag komma på en smidig och enkel lösning för detta.

När Wilja sitter på sin lilla pall vid fönstret och vaktar, så undrar jag om hon inte också rekognoserar var hon ska gräva härnäst.

Det finns som vanligt många projekt här hemma, och tiden börjar bli knapp om jag ska hinna med det viktigaste innan sommaren. Samtidigt så

Idag är det 40 år sen…

… en fotograf på en tidning i Ludvika förevigade min framfärd på cykel. 5 dagar senare skulle man fylla hela 6 år.

Jodå, trots unga år var man ändå ganska van att vara ute i trafiken. Det som säkert tycks sticka ut lite är nog att jag inte har hjälm. Men det var inget krav på den gamla goda tiden.

När man sen började skolan så var det fortfarande inget krav, men däremot blev det ett herrans liv om man inte hade omslagspapper på skolböckerna.

Oavsett: Vem hade kunnat ana att denna bild skulle komma att följa mig genom livet, och betyda så mycket för mig.

Fotografen kan knappast ha anat att hans ögonblicksverk skulle bli så värdefullt på ett personligt sätt.

Det som gör mig glad är att jag än idag cyklar med samma iver och beslutsamhet som jag gjorde för 40 år sedan. Visst, mycket har förändrats i denna unga pojkes liv, men cykeln förblir ett viktigt redskap.

Tänk om fler kunde få upptäcka alla fördelarna med att börja cykla redan i unga år.

 

 

Här hittar du oss på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 05 01 || 20:06

2 svar to 'Gräsklipparen fick jobba idag…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Håller med om att nyklippt gräs luktar väldigt gott.
  Om jag räknat rätt är du jämngammal med min äldsta.
  Till skolan han gick i, fick eleverna börja cykla när de började 3an, men med hjälm på huvudet, han tyckte det var obekvämt och slutade cykla då.

  Marianne

  2023 05 02 || 12:02

 2. men wow, här har vi ännu 20 cm snö

  Pauline

  2023 05 03 || 18:13

Lämna en kommentar: