Wilja fyller ett år idag!

4 kommentarer

Wilja fyller ett år idag

Wilja fyller ett år idag, och detta är naturligtvis något man måste uppmärksamma! På något sätt tycks hon ändå se något sorgsen ut i blicken.

Kanske är det för att jag håller en godis i handen, och vägrar ge henne den förrän hon sitter fint.

Detta är dock inget som kommer att förstöra festligheterna, för den som väntar på något gott…

Märgben är ju en stor favorit, och jag tror att det räcker så. Hon fick trots allt pannkakor av Godistanten igår. Eller, fick och fick, hon försåg sig själv med vad som fanns på diskbänken…

Denna lilla fröken har under sin tid här gett både mig och Turbo några extra gråa hår, men vi älskar henne ändå! Hon är ju en väldigt bestämd liten dam med en väldigt stor motor.

Wilja blir ingen tjänstehund!

Tanken med henne har från början varit att hon ska bli tjänstehund, men det kommer tyvärr inte att bli så. Anledningen är att planerna i mitt liv har ändrats. Exakt vad det handlar om avslöjar jag först senare.

Därmed inte sagt att hon inte kommer att vara till stor nytta ändå. Speciellt om jag lyckas lära henne att dammsuga.
Diska kan hon redan.

Wilja diskar

Något annat användbart vore att lära henne bära in ved från förrådet. I stället för som idag; ta ved från lådorna i vardagsrummet och bära ut dessa i hundgården…

Men jag ska inte vara för hård. Hon visar tydligt att hon vill arbeta på alla tänkbara sätt, och här hemma finns många uppgifter väl lämpade för en arbetsvillig vovve.

Jobb i kväll!

Den glädje jag känner över att äntligen få jobba mer är obeskrivlig. Igår tillbringade jag kvällen i disken på Strandbaden, och i kväll blir det jobb som ordningsvakt.

I april har jag fått väldigt många pass som diskare, och jag hoppas naturligtvis på fler sådana pass under återstoden av mars. Varje krona som rullar in nu är verkligen guld värd!

Vi på Hundgården önskar er alla en riktigt trevlig onsdag!

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 03 22 || 13:03

4 svar to 'Wilja fyller ett år idag!'

Subscribe to comments with RSS

 1. När du har lärt henne att dammsuga så hör av dig..
  Lars Lönndahl som sjöng Tangokavaljeren.
  Kram!

  skåningen

  2023 03 22 || 22:18

 2. Stort grattis till fina Wilja! Ibland blir det inte riktigt som man själv tänkt, men så mysigt att få ha en hund man tycker mycket om som man kan få nytta av på andra sätt ☺️

  Carolina

  2023 03 23 || 08:04

 3. Ett år redan?! Ja tiden går fort, jag tror Wilja kan vara lite sorgsen över att valpstadiet är förbi att hon inte kan komma undan lika lätt med valpfasoner längre 😉
  Skönt med ett fyllt jobbschema.

  Marianne

  2023 03 23 || 10:29

 4. å så söt med partyhatten å allt 😀

  Pauline

  2023 03 23 || 19:48

Lämna en kommentar: