Fördelar med stora hundgårdar..

3 kommentarer

Fördelar med stora hundgårdar

Det finns naturligtvis många fördelar med stora hundgårdar, men det kan också medföra nackdelar.

Trots korta promenader med Wilja så verkar hon fortfarande halta ibland. Inte ofta, men ändå tillräckligt ofta för att man ska reagera.

Nu tar vi det ett steg längre, och begränsar tillgången till de större hundgårdarna.

Utöver det så får man även börja kika på eventuella tillskott i maten som kan underlätta.

Huruvida Wilja kommer att uppskatta förändringarna eller inte återstår att se. Under årens lopp har jag bara sett fördelar med stora hundgårdar, men man får vara öppen för hundens individuella behov.

Så… Det innebär mer eller mindre att lilla fröken “fart och fläkt” kommer att få ett allt större behov av hjärngympa – något man naturligtvis är förberedd på.

Det hela känns dock lite tråkigt, men man hoppas ändå på att några dagars rejäl vila kommer att göra susen på alla tänkbara sätt.

Det är inte bara jag som får njuta av cykelns fördelar:

Sen en tid tillbaka har jag börjat cykla med en hund som bor en bit bort. Det har hittills blivit ganska korta avstånd, men det är ändå en god början. Därför har man äntligen återigen fått användning för sin springer.

Just denna har drygt 15 år på nacken och även om den har använts flitigt, så har den mest legat och skräpat i förrådet de senaste åren. Den var nog mest användbar när man bodde i stan, och hundarna behövde rastas ordentligt.

Här hemma har de ju stora hundgårdar att röja loss på ordentligt. En dag hoppas jag dock på att kunna börja cykla med Wilja, men det lär inte ske förrän tidigast framåt hösten.

Om hennes höfter är tillräckligt bra, vill säga. Fram tills dess får man nöja sig med att cykla med grannens hund.

Allt detta har fått mig att sakna min gamla cykelkärra för hund. Visst, den gamla var både stor och tung, men hunden satt verkligen tryggt i den.

Cykelkärra för hund

Tyvärr slängde jag den för ett antal år sedan, och idag ångrar jag mig bittert. Dessvärre var inte ena hjulfästet helt rakt, vilket gjorde att det ena däcket utsattes för ett ganska rejält slitage.

Efteråt har jag försökt hitta någon som kan tillverka något liknande, men tyvärr så har mina försök varit fruktlösa hittills. Han som gjorde själva buren har gått i pension, och han som gjorde ramen har slutat tillverka dessa.

Det går att köpa betydligt lättare cykelkärror för hundar, men jag vill också att dessa ska vara stabila och tåliga. Om du känner någon som kan tillverka en cykelkärra av den här typen – hör gärna av dig!

Jag tänkte att det vore trevligt att återigen kunna bege sig ut på en liten cykeltur med en (eller två) vovvar!

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 03 16 || 22:05

3 svar to 'Fördelar med stora hundgårdar..'

Subscribe to comments with RSS

 1. Tråkigt med Wilja,har du röntgat henne ?
  Ha en bra dag!
  Kram!

  skåningen

  2023 03 17 || 10:27

 2. Men vad segt det verkar vara med Wiljas hälta, stackarn.
  Jag tänker på en sån där gammaldags cykelkärra, om du fick tag på en sån kanske den skulle kunna byggas om. Men de är nog inte så lätta att få tag på heller, vi hade en på gården och den står nog kvar, men av förklarliga skäl kan jag inte kolla.

  Marianne

  2023 03 17 || 12:41

 3. åh stackarn, hoppas de inte är något allvarligt 🙁

  Pauline

  2023 03 17 || 17:23

Lämna en kommentar: