I sökandet efter en cykelkärra…

4 kommentarer

I sökandet efter en cykelkärra blir man återigen varse om ett bristande utbud för hundar. Visst finns det alternativ som är både lätta och praktiska, men dessa är för små.

Samtidigt som dessa också förhindrar att hunden kan se sig om kring under cykelturen.

Min gamla kärra var utan tvekan den bästa, men samtidigt också den tyngsta jag någonsin ägt. Den vägde 40 kg innan ens  hunden satt sig i den.

Det låter kanske rejält, men samtidigt satt hunden tryggt. Det var aldrig tal om några väggar av tyg, utan av stålnät. Dessutom fanns det gott om plats att både sitta, ligga eller till och med stå i den.

Sen får man inte glömma att denna kärra användes under cykelturen mellan Kiruna och Ystad 2009, samt under långpromenaden mellan Kiruna och Ystad 2012.

Jag har ju hittat en kärra som mitt hjärta tidigare fattat begär till, men denna är extremt dyr i förhållande till tidigare. Samtidigt verkar den vara precis vad man behöver.

Dessa kanske inte har en hundbur inbyggd, men en transportbur funkar garanterat lika bra.

Det byggs många hållbara hundburar för alla tänkbara syften, men ändå saknas det bra cykelkärror för hundar överlag. Detta är något som jag tycker är väldigt konstigt.

Varför är ingen villig att ta fram bra cykelkärror för hundar? Det måste väl ändå finnas en marknad för det jag önskar? I sökandet efter en cykelkärra får man ha tålamod. Och pengar.

Temat: Cykel och cykelkärror fortsätter!

Ja, det tycks inte finnas någon ände på detta tema. Cykeln fortsätter att vara ett viktigt redskap i vardagen, och jag hoppas att hitta en cykelkärra som uppfyller mina krav.

Kanske är mina krav något höga, men har man haft en rejäl cykelkärra för hundar så vill man inte jättegärna återgå till enklare varianter. Hade man själv varit duktig på att bygga sådana så hade man utan tvekan startat en egen verksamhet.

Det finns absolut en marknad för detta, men mina planer för framtiden är något annorlunda. Min förhoppning är naturligtvis att någon känner sig manad att ta fram en rejäl cykelkärra för detta ändamål.

Ljungsjön, Debbie, Bagheera, Hundtransport, Cykelkärra för hund

Vi finns på Facebook och Instagram!

Skrivet av Henrik Olsson

2023 03 17 || 15:32

4 svar to 'I sökandet efter en cykelkärra…'

Subscribe to comments with RSS

 1. Stora hundar ska väl vara 1år 6 mån när de röntgas!
  Ha en bra kväll!
  Kram!

  skåningen

  2023 03 17 || 19:07

 2. Det finns många familjer här i Höör som cyklar med sina barn De har Barnen på Cykeln framtill ,Kan man inte ha det till hundar också?
  Kram!

  skåningen

  2023 03 18 || 11:56

 3. Du kanske ska ta kontakt med olika verkstäder och visa vad du är ute efter, det kan nog vara någon som nappar på projektet.

  Marianne

  2023 03 18 || 15:56

 4. Hoppas du hittar en bra vagn eller att någon du känner kan göra en åt dig! 🙂

  Yasmine

  2023 03 18 || 18:37

Lämna en kommentar: