Lugnet före stormen Otto

1 kommentar

Lugnet före stormen Otto

Detta är i sanning lugnet före stormen Otto! För att vara extra flitig valde jag dock att unna mig en cykeltur in till stan under förmiddagen.

Trots regnet.

Man hade knappt kommit in till stan innan man insåg att man omöjligt kunde bli blötare. Cykelturen hemåt gick trots allt lite lättare, men mest för att vinden blåste åt rätt håll. Ytterligare en fördel med att cykla!

Nu när man bytt om till torra kläder kan man egentligen bara invänta vad som komma skall.

Stormen Otto!

Under dagen kommer det att börja blåsa rejält kring knutarna, och vi kan räkna med stormstyrka i vindbyarna under kvällen.

Alltså 28-29 m/s i vindbyarna.

I vanlig ordning får man förbereda sig på bästa sätt här hemma. Bland annat får man fylla på vattendunken och även se till att här finns tillräckligt med varmvatten i termosarna.

Ved finns det gott om för stunden, men jag kommer eventuellt att behöva gå ut lite senare och hämta in mer. Sen får man inte heller glömma att ladda batterierna.

Det finns ju en chans att man behöver ficklampor i kväll, utöver stearinljus.

Utöver detta; motorsågen är tankad och redo. Av vindriktningen att döma behöver man nog inte oroa sig för att några träd faller på förrådet, och inte heller att några träd skadar stängslet till hundgårdarna.

Lugnet före stormen Otto

Samtidigt vet man aldrig riktigt hur det kan bli. Vinden är ganska oförutsägbar.

För att vara på den säkra sidan så kommer vovvarnas frihet att tillfälligt begränsas. Till hundgården som är tillräckligt långt i från träd.

Det är tveksamt att detta kommer att innebära något större missnöje, då varken Turbo eller Wilja kommer att önska tillbringa tid utomhus.

Speciellt inte om det finns märgben att smaska på!

Ja, detta är lugnet före stormen Otto, och allt man kan göra nu är att vänta! Tack och lov så har man Netflix att falla tillbaka på så att tristessen inte kan bli för stor.

Hur brukar du förbereda dig för en storm?

Skrivet av Henrik Olsson

2023 02 17 || 12:47

1 svar to 'Lugnet före stormen Otto'

Subscribe to comments with RSS

  1. Som tur är verkar vi slippa det värsta stormvindarna. Men jag ser till att ha en ficklampa åtkomlig, pannlampan finns alltid beredd. Däremot är jag dålig på att förbereda med termosar och sånt och mitt stormkök gav jag till Martin sist han var här.
    Eftersom jag bor på landsbygd kan jag ju inte tänka som den personen som blev intervjuad i TV vid något tidigare tillfälle “jag bor i stan så jag är inte orolig”
    (Lite av min ironi)

    Marianne

    2023 02 18 || 11:28

Lämna en kommentar: